Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BL-döntõ miatt szombaton nem tudsz meccsre menni? Segítünk!

Pörge Béla

2018.05.25. 12:00

Nem vagy egyedül azzal, ha nem érted, miért nem tudsz szombat délután kimenni a kedvenc csapatod meccsére, hogy aztán megnézd otthon vagy egy kocsmában a BL-döntõt. Ám ha nem a Nemzeti Bajnokságokban játszanak a kedvenceid, vagy van amatõr csapat, akinek kimennél a meccsére, ez a cikk segíteni fog.

Szombaton rendezik meg a Bajnokok Ligája 2017/2018-as kiírásának döntőjét. Erről bővebben még lesz szó az oldalon, most azonban nézzük meg ennek a magyar vonatkozását. Nyilván senkinek nem lenne érdeke a döntőre szervezni a meccset, ezt talán az UEFA sem engedné. Az MLSZ – szokásához híven – viszont amit csak tudott, elrontott a szervezésben.

Még egyszer mondom, teljesen érthető, hogy nem lesz 19:30-kor NB I-es meccs, de amúgy is két forduló van hátra, minden egyes találkozónak tétje van, talán nem lett volna ördögtől való gondolat egyszerre rendezni a meccseket, mondjuk 16 órától. Persze hol élek én, az MLSZ-től nem lehet ilyen szintű rugalmasságot elvárni...

Még érthetetlenebb, hogy NB III-as találkozók sem lesznek szombaton. Nyilván teljesen reális elgondolás, hogy valaki pont azért nem menne ki szombat délután egy harmadosztályú találkozóra, mert este háromnegyed 9-kor BL-döntő lesz. Ráadásul ha az NB I-et már eltolták, talán az is előfordulna, hogy olyanok is mennének NB III-ra, akik alapesetben az első osztály találkozóit követik.

De nem, az MLSZ szerint szurkolóbarát megoldás, hogy szombaton semmilyen meccs nem lesz 20:45-ig – amikor a tévében végre kezdődik a BL-döntő –, vasárnap viszont összesen 34 magyar bajnokit rendeznek 17 órás vagy 17:30-as kezdéssel. Özönleni fognak az emberek a stadionokba! Mert ugyan tényleg, miért is segítenék azt a néhány lelkes őrültet, akik a Kispest és a BKV, az Újpest és a III. Kerület vagy a Ferencváros és a Soroksár meccseire IS kimennének?

Semmi baj, szombaton is lesznek magyar meccsek, amelyek nem ütköznek a BL-döntővel!

Van olyan megye, ahol csak ötödosztályban vagy még lejjebb, de van, ahol a megye I-ben is lesz forduló.

Budapesten például az összes osztályban lesz mérkőzés a BLSZ I-től lefelé, szombaton játszik majd a REAC, a Gázgyár, az Ikarus vagy éppen a SZAC. Borsodban még nem dőlt el a "megyeegyes" bajnoki cím, minden meccs szombaton öttől lesz, így ott is lesz miért kimenni, ahogy Pest megyében sem dőlt még el minden.

Egyébként is, megyei focira inkább az élményért, nem pedig a tét miatt jár az ember, emiatt csak ajánlani tudom mindenkinek. Az MLSZ ugyan elvette tőlünk annak a lehetőségét, hogy komolyabb szintű találkozókra menjünk ki a BL-döntő előtt, ott van viszont az amatőr foci. Mert meccsre járni igenis jó dolog!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére