Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bajorok gólokkal akarnak felfordulást okozni Párizsban

Jánosy Károly

2021.04.13. 12:00

Első pillantásra lehetetlen küldetésre vállalkozik a Bajnokok Ligája-negyeddöntő párizsi visszavágóján a Bayern München. A Lewandowskit nélkülöző címvédő bajoroknak két góllal kellene felülmúlniuk a Neymarral, Mbappéval felálló Paris SG-t. Igaz, az első meccsen látott müncheni tűzijáték bizakodóvá teheti a vendégeket. A Porto sem feltett kézzel lép pályára a Chelsea ellenében, de a 2-0-s hátrány nem sok jóval kecsegtet számára.

 

Nem csupán átvészelte a müncheni ostromot a Paris Saint-Germain, de meg is nyerte azt. A legvisszafogottabb kritikusok is az egekig magasztalták a két csapat múlt heti, első összecsapását, amelynek végén az ínyencek – alighanem klubhűségtől függetlenül – csak azt sajnálták, hogy kilencven perc után lefújták a 3-2-es vendégsikerrel zárult találkozót. De még korántsem örülhetnek a párizsiak, hiszen a Bayern München számára még a francia fővárosban sem számít lehetetlen küldetésnek két gólt szerezni. Különösképpen az első meccsen látottak alapján. A bajorok esélyeit azonban némileg csökkenti, hogy a világ pillanatnyilag talán legjobb csatára, a lengyel Robert Lewandowski ugyan már edzett az Andorra elleni válogatott mérkőzésen elszenvedett sérülése óta, de Párizsban még nem játszhat.

„Az ilyen meccsek miatt érdemes futballozni, és szeretnénk Párizsban egy kis felfordulást okozni” – nyilatkozta Hansi Flick, a bajorok trénere az UEFA honlapján, és hozzátette, hogy az első meccsen 31-szer lőttek kapura – tucatnyiszor a kaput is eltalálták –, ám a hatékonysággal akadt egy kis baj. Pedig szinte mindenféle mutatóban felülmúlták a PSG-t, ám a futballt, ugye, gólra játsszák.

Thomas Müller, a bajorok középpályása azonban mentálisan elég erősnek tartja a Bayernt a fordításra. „Szeptember óta dolgozunk a címvédésen” – jelentette ki. Mindenesetre a nagy meccs előtti finomhangolás nem volt igazán sikeres, a hétvégén ugyanis szerény 1-1-es döntetlent játszottak az Union Berlinnel. Bár a rutinos fogadók szerint a testet, lelket megviselő BL-meccs után szinte borítékolható volt a berliniek elleni iksz.

Neymaréknak persze nem lehet panaszuk a hatékonyságra, a kaput eltaláló négy lövésükből három ízben gól született Münchenben. Ráadásul a hétvégén Strasbourgban könnyedén nyertek 4-1-re. Ennek ellenére nem lehetnek nyugodtak, hiszen sérülés miatt hiányozni fog a csapatkapitány, Marquinhos.

„A visszavágón bármi megtörténhet, a Bayern pillanatnyilag a világ legjobb csapata, ugyanakkor bízunk magunkban, az erősségeinkben, és tudjuk, hogyan készüljünk a visszavágóra” – nyilatkozta Mauricio Pochettino, a franciák argentin mestere. „A bajorok nagyon erősek a széleken, sok problémát okoznak, ott mindenképpen több kell tőlünk, mint az első meccsen.”

Intő jel a francia gárdának, hogy két ízben is nyerő pozícióból búcsúzott az elmúlt években: 2017-ben a Barcelona ellen négy-, két évvel később a Manchester United ellen kétgólos előnyről veszített, és kiesett.

A másik mai találkozón a Porto próbálja megkísérelni a lehetetlent: ledolgozni kétgólos hátrányát a Thomas Tuchel vezetőedző – és segítője, Lőw Zsolt – keze alatt szárnyaló Chelsea-vel szemben. A londoniak a hét végén a Crystal Palace elleni 4-1-gyel küldtek figyelmeztetést a portóiaknak, akik 2-0-s a portugál bajnoki győzelemmel válaszoltak.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Paris Saint-Germain–Bayern München 21.00 (tv: M4 Sport), Chelsea–Porto 21.00 (Spíler 2)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére