Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Bajnokok Ligája-trófeával vigasztalódhatnak a veszprémi kézilabdázók

888.hu

2022.06.18. 12:45

A legrangosabb kézilabda trófeával, a Bajnokok Ligája-serleggel vigasztalódhat a magyar bajnoki versenyfutást az utolsó pillanatban elveszítő Telekom Veszprém. A kölni négyes döntő első felvonásában ma délután 15:15-kor a lengyel Kielce ellen kezd a csapat.

 

A Telekom Veszprém játékosai, miután 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt kevesebb góllal elvesztették a férfi kézilabda bajnokság döntőjét. A BL-siker jobb kedvre derítené a csapatotMTI/Vasvári Tamás

 

A veszprémieknek nem érdemes a sebeiket nyalogatni a Pick Szeged ellen – kevesebb idegenben lőtt góllal – elveszített bajnoki döntő miatt. Annál is inkább, mert egy BL-siker mindenért kárpótolná az együttest. A veszprémiek hetedszer rugaszkodnak neki a komoly feladatnak, ám eddig még nem sikerült a csúcsra érniük. Talán majd most.

„Nem volt olyan nehéz a feladatom, mint gondoltam, sőt, kifejezetten örültem annak, amit láttam a srácokon, hogy pontosan tudják, a bajnoki döntőben egy szerencsétlen helyzeten múlt minden, és azt sem felejtette el senki, hogy egyébként szinte végig jól játszottunk a szezonban. Nagyon büszke vagyok ezekre a srácokra, egy rossz szavam sem lehet rájuk, el kell fogadnom nekem is és nekik is, hogy ilyen a sport.”
– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Momir Ilics, a Veszprém edzője.

 

A szakember szerint azért sem lehet elégedetlen, mert eljutottak a BL négyes döntőjéig úgy, hogy az idény elején csak azt tűzték ki maguk elé, hogy a csoportból továbbjussanak.

„A Kölnbe kijutó csapatok közül rajtunk kívül mindegyik, a Barcelona, a Kiel és a Kielce is csoportja első két helyének valamelyikén végzett, azaz egy párharccal kevesebbet játszott, mint mi. Elődöntős ellenfelünk, a Kiel­ce ráadásul éppen a mi nyolcasunk élén zárt, miközben mi csak a negyedikek voltunk, így emiatt nyilván van valamennyi lélektani előnye.” – fogalmazott Ilics.

Mindenesetre bőven van törleszteni valója a magyar csapatnak, hiszen 2016-ban hiába vezettünk már kilenc góllal is a lengyelek ellen, hétméteresekkel elbuktunk. Mellesleg, akkor is Talant Dujsebajev dirigált a Kielcének.

 

Férfi kézilabda BL, négyes döntő: Ma, 15:15: Veszprém–Kielce, vasárnap, 15:15: Bronzmérkőzés, 18:00: Döntő (a találkozókat a Sport1 közvetíti)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére