Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 2017-es vizes világbajnoksággal szépül Budapest

888.hu

2016.02.17. 23:08

A 2017-es vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztésekrõl döntött a fõvárosi közgyûlés szerdai ülésén.

Fontos döntést hozott a fővárosi közgyűlés a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztések megvalósításáról. A javaslatot 25 igen szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadták el. 

A vb-hez kapcsolódva kiépítik a Margit-szigeten a csatornarendszert, aminek köszönhetően az Esztergomi úti főgyűjtőbe vezetik majd a szennyvizet. Az 5,2 milliárd forintba kerülő projektnek 2017. június végéig kell elkészülnie.

A világbajnokságra megújul a pesti alsó rakpart a Kossuth tér és a Dagály fürdő közötti szakaszon. A tervek szerint egy gyalogos és kerékpáros sétány kapcsolja össze a belvárost a Dagály úszókomplexummal. Ez az elképzelés 6,2 milliárd forintba kerül, amelyhez 5,6 milliárdos kormányzati támogatás várható.

A fejlesztések része lesz a Margit-sziget rekonstrukciója, ahol a szükséges műszaki beavatkozások a látogatói közlekedési útvonalak bővítését és felújítását, a szolgáltatások és ideiglenes létesítmények biztosítását érintik, emellett fontos szempont, hogy a sziget teljes parti környezete megfelelő színvonalon várja a látogatókat. A fejlesztés becsült költsége 2,4 milliárd forint lesz.

A Dagály úszókomplexum részeként kompkikötő is épül, hogy a VIP-személyek, a versenyzők és a nézők vízen is elérjék a helyszínt a Kossuth Lajos tér, a Batthyány tér és a Margitsziget felől.

(budapest.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére