Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

Balázs Ferenc

2020.09.30. 19:30

A Ferencváros több mint 25 év után jutott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A klubcsapat ezért mindössze 15,25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ami 5,3 milliárd forintnak felel meg. 

Az elmúlt 10 év egyik legerősebb kormányellenes érve egyértelműen a „stadionozás”. Évek óta hallani a balliberális sajtóban és közvéleményben a „bezzeg stadionokra, de hát az a fránya egészségügy” jellegű kijelentéseket. Ezzel szemben viszont, mint kiderült, csak a tegnapi zöld-fehér győzelem és ezzel a BL-csoportkörbe való jutás után 5,3 milliárd forinttal gazdagodott a magyar klubcsapat. Talán ezek az elért sikerek és bevételek elegendőek ahhoz, hogy sikerüljön bebizonyítani a kormányellenes hangoknak, hogy igenis érdemes a sportba és a sporthoz elengedhetetlen beruházásokra költeni. Magyarországon a sportnak mindig is volt, és lesz is jövője.

 

Egyébként 10 év alatt összesen 330 milliárd forintot költött a kormány stadionokra, ebből 190 milliárdot a 67 ezres új Puskás Arénára, amely a múlt héten Európa egyik leghíresebb futballrangadójának, a Szuperkupa-döntőnek adott helyet. Az, hogy egy ilyen nemzetközi mérkőzést a magyar fővárosban rendeznek, nemcsak az ország és a főváros arculatának tesz jót, de további bevételi forrásokhoz is jut a magyar állam.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére