Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sallai és Nikolics gólja kevés volt, kikaptunk az oroszoktól

888.hu

2020.09.06. 20:15

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-es vereséget szenvedett Oroszország csapatától a Nemzetek Ligája második fordulójának vasárnapi játéknapján.

Zárt kapuk mögött a Puskás Arénában fogadta a magyar labdarúgó-válogatott Oroszország csapatát a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divíziójának második fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány egy helyen változtatott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatának összeállításán a csütörtöki, törökországi 1-0-ra megnyert összecsapáshoz képest. A védelemben Fiola Attila helyett Bese Barnabás került be, a többi poszton nem változtatott az olasz szakember.

Szoboszlai Dominikék legutóbbi nyolc hazai tétmérkőzésükből hetet megnyertek, a Nemzetek Ligájában pedig pályaválasztóként százszázalékos volt mostanáig, Görögországot 2-1-re, az észteket és a finneket pedig egyaránt 2-0-ra győzték le.

A meccs első helyzetét a magyarok hozták össze, Szoboszlai Dominik szabadrúgást végezhetett el az orosz alapvonal közelében, Dzjuba azonban szögletre fejelte a labdát. Az első gólt azonban a vendégek szerezték, Anton Mirancsuk a 15. percen Szalai Attila és Nagy Ádám szorításából nagyjából 7 méterről lőtte ki a bal alsót, Gulácsi nem tudott védeni. Az egyenlítéshez Szalai Ádám, Sallai Roland és Bese Barnabás is közel járt, azonban egyikük sem tudta megrezegtetni Sunyin kapus hálóját.

MTI/Szigetváry Zsolt

A 33. harmadik percben az oroszok Ozdojev révén megszerezték a második góljukat. A találatot egy szabadrúgás előzte meg, azonban hiába fejelték ki a magyarok kétszer is a labdát, az mégis az oroszoknál kötött ki mindig. Mirancsuk végül jobbról tudott beadni, Szalai Ádám nem tudta elrúgni a labdát az ötös előtt, így Ozdojev 14-ről lőhetett a jobb alsó sarokba.

A második félidő első perce sem telt el, amikor egy, a végsőkig kijátszott akció során az oroszok megszerezték a harmadik találatukat. Kuzjajev a bal szélen futott fel, majd adta be a labdát, Dzjuba hat méterről nem lőtt, hanem elfektette Gulácsit, majd tovább passzolta a játékszert, amelyet Fernandesz a magyar védők lába között a jobb alsóba lőtt.

Bár már nagyon úgy nézett ki, hogy ezúttal egy csúnya vereségbe szalad bele Marco Rossi csapata, Szoboszlaiék nem adták fel, a 62. percben sikerült is szépíteniük.

Kalmár Zsolt – aki Sigér helyére állt be a félidőben – pazar kiugratását követően Sallai Roland gyönyörűen, klasszisokra emlékeztető mozdulattal emelte át az orosz kapuson a labdát, így 3-1-re módosult az állás.

A Freiburg magyar légiósa a második gólját szerezte a válogatottban.

A 70. percben újabb magyar találat született.

A Szalai Ádám helyére csereként beálló Nikolics Nemanja három méterről, a léc alá vágta be Bese lefelejt labdáját.

A MOL Fehérvár támadója pályafutása 6. gólját szerezte a címeres mezben.

A hátralévő 20 percben az oroszok érezhetően úgy voltak vele, hogy nekik a 3-2-s eredmény megfelel, egy-egy kósza akción kívül nem nagyon erőltették meg magukat. A magyarok viszont egyik támadást vezették a másik után, azonban nem sikerült megszerezniük az egyenlítő gólt.

A magyar válogatott legközelebb október 8-án Bulgária vendégeként lép pályára az Eb-pótselejtezőn.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére