Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zavaros interjúban próbált fenyegetőzni Bige László, Gyurcsány új Simicskája

888.hu, Origo

2021.03.30. 07:45

A Gulyás Márton radikális aktivistának adott interjúban próbált fenyegetőzni a baloldal új Simicskája, Bige László, akiről néhány hete derült ki, hogy a baloldal kampányát finanszírozza.

 

Egészen sajátos, maffiastílust idéző szavakkal ígért bosszút az ellene folyó nyomozás miatt – amit nem lehet máshogy értelmezni, mint hogy megfenyegette az igazságszolgáltatást – közölte az Origo.

Később homályosan beszélt még állítólag a birtokában lévő dokumentumokról, amelyeket – úgymond – nem fél használni. Bige László ellen súlyos gazdasági bűncselekmények alapos gyanúja miatt folyik nyomozás,

a baloldal kampányának finanszírozása mögött nyilvánvalóan az áll, hogy Gyurcsány Ferenc megígérte neki, ha hatalomra kerülne, nem kellene börtönbe vonulnia.

Külön érdekesség, hogy a 62 perc hosszú interjúról a régi indexesek blogja kevesebb mint negyedórával az interjú nyilvánosságra hozatala után már hosszú ismertetőt közölt. Mivel a cikkben nem szerepel, hogy Gulyás Mártontól kapták volna meg a felvételt, nyilvánvalóan Bigétől kaphatták az idézeteket, amelyeket a vörös báró érdekében nyilvánosságra kellett hozni.

Bige László akkor bukott le azzal, hogy a baloldal kampányát finanszírozza, amikor Horn Gábor, Gyurcsány egykori államtitkára Bige birtokáról távozva karambolozott, amiről fotók készültek. Ezután került elő az a „fedősztori”, hogy Bige egy közvélemény-kutatást rendelt saját magának, amit aztán – úgymond – elérhetővé tett a baloldali pártoknak. Ez azonban – ahogy a lap Bigét bemutató cikkében megírták – azért is életszerűtlen, mert egy ötezer fős kutatást a baloldali pártok is tudnak finanszírozni, ráadásul Bige nem is tud hihető magyarázatot adni arra, mire kellett neki a kutatás.

Forrás: MTI

Ezúttal is azt hajtogatta az egyébként meglehetősen zavaros interjúban, hogy „nem keresett meg ezzel senki, kiváncsi voltam, hogy mi a véleményük, hogyan látják az emberek a saját megélhetésüket, milyen perspektívában gondolkodnak”. Az is nevetségesen hangzott, amikor Bige rácsodálkozott arra, hogy az embereket leginkább a saját megélhetésük érdekli.

A hosszú interjú során

számtalan alkalommal próbált kitérni az amúgy sem kényes kérdések elől,

lehetőség szerint igyekezett minél kevesebb konkrétumot (neveket, adatokat) mondani. Így az sem derült ki, kik azok a baloldali politikusok, akiknek korábban már finanszírozta a kampányát (azt az interjúban elismerte, hogy volt ilyen, Gulyás Márton visszakérdezésére pedig nem tagadta, hogy baloldaliak voltak).

Sértődötten beszélt arról, hogy hiába kért találkozót Orbán Viktor miniszterelnöktől, nem kapott. Próbálta úgy beállítani, mintha természetes lenne, hogy egy miniszterelnök első kérésre fogad egy nagyvállalkozót, később azonban kiderült: Bige akkor kérte a találkozót, amikor a hatóságok már nyomoztak ellene – vagyis politikai segítséget akart, amit természetesen nem kapott meg, a miniszterelnök nem adott időpontot egy bűncselekmény gyanúsítottjának – írták.

A baloldal új Simicskájának is nevezett Bige László többször is fenyegetőzni próbált.

Egyszer egyértelműen a nyomozó hatóságokat és – potenciálisan – a bíróságot fenyegette meg, amikor azt mondta, nem fogja „hálátlanul hagyni” az eljárást és azt, amit ezzel neki és a családjának okoztak. Majd később – ahogy azt Simicska is tette 2018 előtt – azzal fenyegetőzött, hogy sokat tud, de nem mondta meg, miről. „Elég sok eszköz van a kezemben, ha nagyon kell, tudom használni, (...) nem félek elővenni, ha netalán nagyon muszáj” – mondta, ezzel még a látszatát is kerülve annak, hogy tisztességesen próbálna eljárni (hiszen ha igaz lenne, amit mond, és tudna bárkiről bármi terhelőt, akkor kötelessége lenne ezeket a dokumentumokat már most átadni a hatóságoknak, ő azonban azt mondja: csak akkor használja azokat, ha nem állítják le – nyilvánvalóan törvénytelenül – ellene a nyomozást) – közölte a lap.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére