Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

888.hu

2020.10.29. 16:20

A koronavírushoz is körülbelül ennyire érthet a jó „doktor”.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az étrend-kiegészítő termékeket forgalmazó Nutriversum Kft.-vel szemben, mert a vállalkozás feltételezhetően jogsértő módon orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.

A versenyhivatal nemrég indult vizsgálatában azt valószínűsíti, hogy a Nutriversum Kft. a YouTube-csatornáján elérhető, Gődény György gyógyszerész szereplésével készült két, koronavírussal kapcsolatos videójában, valamint egy 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában

olyan állításokat tett, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak.

A GVH szerint az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek a tartalmuk valóságosságától függetlenül jogsértőek.

Nem véletlenül eshetett a választás épp a jó „doktorra”.

A magát folyamatosan doktorként emlegető – valójában gyógyszerész – Gődény a közösségi médiában már régóta bontogatja szárnyait, YouTube-csatornáját viszonylag sokan követik figyelemmel. Széles kőrű ismertségét azonban leginkább annak köszönheti, hogy ő az egyik legnagyobb vírustagadó Magyarországon.

Lázított már a maszkviselés ellen, a teszteredményeket is kétségbe vonta, de a Covid-19 valós veszélyességével is foglalkozott már.

Munkásságának köszönhetően több televízió- és rádióműsorban is megfordult, ahol terjeszthette rögeszméit. Ráadásul miközben számos országból érkeztek hírek, miszerint az ottani „Covid-ellenesek” tüntetéseket szerveznek a szigorú óvintézkedések miatt, Gődény is gondolt egyet, és megcsinálta saját kis tüntetését. Szerencsére kevesen voltak rá kíváncsiak.

Korábban a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a különböző teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek jelentősen veszélyeztetik a járvány elleni védekezés hatékonyságát, ráadásul az emberéleteket is.

A központ hangsúlyozta: a védőoltások elutasítása,

a koronavírus-járvány tagadása társadalmilag elfogadhatatlan, ezért aktívan fellépnek minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen.

Éppen ezért teljesen jogosan merül fel a kérdés:

Ha Gődény azzal sincs tisztában, hogy az üzleti szférában mit lehet, és mit nem, akkor mi a bizonyíték arra, hogy a koronavírushoz jobban ért, mint a szakemberek?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére