Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Veszélybe sodorná a magyarokat az ukrán-orosz háború idején a baloldal

888.hu

2022.03.03. 19:30

Miközben a magyar kormány számára a magyar emberek biztonsága az első, addig a baloldal Magyarországot az ukrán-orosz harc részévé akarja tenni. Márki-Zay Péter többször is arról beszélt, hogy fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Nyilvánvaló: a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal háborús veszélybe sodorná a magyarokat. Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje korábban azt is mondta, hogy katonákat és fegyvert küldene Ukrajnába – írja az Origo csütörtökön.

 

Az Orbán-kormány nem győzi hangsúlyozni, hogy semmi olyan lépést ne tegyünk, amely belesodorná Magyarországot abba a háborúba, amelyhez valójában semmi közünk. Ezzel szemben Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje először a Partizánnak erősítette meg, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.

Természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának”

– mondta Gyurcsány jelöltje.

Közölte, „hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”.

Márki-Zay Péter a szélsőséges nézeteiről korábban az ATV műsorában is beszélt, azt hangoztatta: bármit megtenne, amit a nemzetközi katonai szövetség elvár.

Riporter: „A lényegre kevéssé reagált. Ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?”

Márki-Zay Péter: „Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy most a nélkül, hogy a konkrét kérdést meg tudnánk ítélni, a NATO-val való együttműködés, a NATO-tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is.”

Riporter: „Tehát amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben.”

Márki-Zay Péter: „Pontosan. Abszolút. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

Majd egy német lapnak is megerősítette, hogy akár fegyvert is szállítana Ukrajnába.

A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU így döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk”

– ezt Márki-Zay Péter nyilatkozta a der Tagesspiegel című német lapnak.

 

Rendszeresen terjeszt álhíreket Márki-Zay

A baloldal miniszterelnök-jelöltje rendszeresen maga is álhíreket gyárt és terjeszt. Hazudott arról, hogy Magyarország blokkolta volna az uniós szankciókat, és elkezdte terjeszteni azt az álhírt, hogy Magyarország katonai géppel fegyvereket küld Ukrajnának, ezzel veszélybe sodorta hazánkat.

Márki-Zay Péter hétfőn egy Facebook-bejegyzésben állította azt is, hogy egy Pápán állomásozó magyar katonai repülő szállít Ukrajnába fegyvereket. Hamar kiderült, ez sem igaz. A baloldal jelöltjének szavait a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár egyértelműen cáfolta.

Márki-Zay Péter megint hazudott. Magyar katonai repülő nem szállít fegyvereket Ukrajnába”

– jelentette ki Kovács Zoltán. Az államtitkár megerősítette, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába.

Kovács Zoltán azt is írta, hogy a NATO keretei között 3 magyar felségjelű gép lát el feladatokat, de nemzetközi legénységgel. Az államtitkár kiemelte, nem engedik, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba, és felszólította a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen nyilatkozatokat.

 

Így gyalázta a határon túli magyarokat Gyurcsány embere

Márki-Zay gyalázatos módon nekiment a hazánkba érkező menekülteknek is, oroszbarát fideszes szavazóknak minősítette őket.

Nyilatkozatát elítélte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség. A szervezet sajnálatosnak nevezte, hogy egyes pártok az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon. A KMKSZ ismét arra kérte a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot, és megnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az ott élők nehéz helyzetére.

A Vajdasági Magyar Szövetség is leszögezte, háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy nemzettársaik oldalán, segítve, befogadva, támogatva őket.

Úgy fogalmaznak:

A globalista erők figurájának, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének erről lövése sincs, mégpedig azért, mert nincs benne érzés, semmi emberi, sem nemzeti.”

A VMSZ szerint Márki-Zay Péter nekiment a háborúból menekülni kényszerülő, otthonukat, életüket elhagyni kényszerülő magyaroknak, nőknek és gyerekeknek, feleségeknek és anyáknak.

 

Teljes abszurditás

Egymásnak ellentmondó kijelentések után Márki-Zay Péter abszurd és képtelen hazugságokkal támadta a kormányt. Szerinte Orbán Viktor az egyszemélyes felelőse az orosz-ukrán háborúnak.

A baloldal napokig hallgatott Márki-Zay Péter nyilatkozatáról. De nemcsak Márki-Zay Péter tesz ilyen felelőtlen kijelentéseket, hanem más baloldali politikusok is.

A Gyurcsány vezette baloldal belesodorná Magyarországot a háborúba. Rónai Sándor DK-s képviselő arról beszélt,

nagyon sajnálja, hogy a magyar kormány nem segít 100 százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyvereket szállítanak.

Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, mi szerint mi nem segítjük 100 százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításában segítenek.”

Rónai Sándor azt is mondta, szerinte ezzel hazánk nem veszélyeztetné a kárpátaljai magyarságot.

 

Elrettentésre van szükség Fekete-Győr András szerint, ezért a Momentum bukott pártelnöke fegyvereket küldene Ukrajnába, belesodorva ezzel Magyarországot a háborúba. Korábban Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is a fegyverek szállítása mellett állt ki.

Magyarországnak fegyverekkel kell támogatnia Ukrajnát Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára.”

Szent-Iványi István pedig azt mondta, hogy ha van közös NATO-döntés, abban Magyarországnak részt kell vállalnia. Márki-Zay Péter külpolitikai tanácsadója, a volt SZDSZ-es Szent-Iványi István a Partizán című műsorban arra emlékeztetett; a Momentum szerint is fegyvereket kellene küldeni Magyarországnak Ukrajnába. Korábban a balliberális Donáth Anna is nyilatkozatában fegyveres beavatkozást sürgetett Magyarország részéről ukrán területeken.

A fegyverszállítmányokkal kapcsolatban is ott nehezíti a közös európai fellépést, ahol csak lehet, ott rontja tovább az ukránok helyzetét, ahol csak lehet”

– mondta Tordai Bence. A nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd politikusa annak ellenére követelte fegyverek küldését Ukrajnának egy kedd esti ellenzéki megmozduláson, hogy a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg bejelentette: a katonai szövetség nem akar a konfliktus részese lenni, ezért nem küld fegyveres erőket Ukrajnába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére