Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzenet a 15:30-kor induló „hülyeség menete” résztvevőinek

M. Kovács Róbert

2020.09.11. 14:00

„Normális élethez ragaszkodók” névvel szervezték meg ma délutánra a hülyeség menetét. A résztvevők csak egy dolgot nem fognak fel: az, hogy nem kell még mindenkinek otthon ülni elszigeteltségben, mint tavasszal, nem azért van, mert nem veszélyes a vírus, hanem azért, mert az országnak működnie kell! De ti azért csak veszélyeztessétek több ezer honfitársatok életét, egészségét egy kamu szakértő miatt... Csak majd vállaljátok is a felelősséget után!

Az emberi ostobaság szülte esemény Facebook-oldalának tanúsága szerint 937 ember „ott lesz” és további 4300 érdeklődik a ma délutánra meghirdetett „COVID 911 – Demonstráció a Normális Életért” rendezvényen.

Gratuláció mindenkinek, akinek ennyi esze van. De főként annak az álszakértő Gődény Györgynek, aki mindezt összehozta (szándékosan nem írom, hogy Dr. Gődény ugyanis a Magyar Gyógyszerészeti Kamara és a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódik a testépítőből tömegszónokká avanzsált fickótól). Igazán, felelősségteljes embernek kell lenni ahhoz, hogy a járvány elleni védekezés feleslegességét bizonyítani kívánó eseményt szervezzen, pont arra a napra, amikor minden eddiginél több, egyetlen nap alatt 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Javaslom a rendezvény minden résztvevőjének: kezdjék azzal, hogy hálát mondanak Magyarország kormányának, amiért nem rendelt el veszélyhelyzetet, mert akkor most nem a rendezvény szervezésére, hanem Dr. Gődény súlyos pénzbírságára vagy óvadékának összegére gyűjthetnének. Amit ugyanis az úgynevezett „Normális élethez ragaszkodók” csoportjában művel az színtiszta álhírterjesztés, sőt: olyan, a gyógyszerész diplomájával összeegyeztethetetlen kuruzslás, ami miatt egy „normális életben” a Magyar Orvosi Kamarának nem az elhatárolódással, hanem a pasas engedélyének felfüggesztésével, visszavételével kellene foglalkoznia.

De nézzük csak, mit is ír az internetes lexikon, a wikipedia (ha már a gődényisták szerint a világháló a leghitelesebb információ forrás, jobb mint a kormányzati tájékoztatás és az ország védekezéséért felelős Operatív Törzs):

„Gődény György (Nyíregyháza, 1965. március 26. —) magyar gyógyszerész, a Közös Nevező 2018 nevű kamupárt (!) elnöke, többszörös bajnok testépítő és amerikaifutball-játékos, erőnléti és fitneszedző. 2013-tól a magyar média- és filmipar egyik szereplője. (...) A 2020-as COVID–19 világjárvány idején YouTube-os videósorozatával és a közösségi médiában való tevékenységével hívta fel magára a figyelmet, mivel gyógyszerészként nyilatkozva a Magyar Gyógyszerész Kamara által képviselt állásponttal szöges ellentétben álló (!) nézeteknek adott hangot, valamint a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása szerint is téves információkat (!) terjesztett és összeesküvés-elméleteket táplált. Mindeközben az őt szerepeltető táplálékkiegészítő-forgalmazó cég termékeit propagálta (!). Egészségügyi szakmai körökben máshol is többen kritizálták, mivel az álhírek terjesztésével, valamint a maszkviselésre és egyéb korlátozásokra vonatkozó társadalmi ellenállásra buzdító megnyilvánulásaival az intézkedések hatékonyságát jelentősen csökkentheti (!).”

Vagyis ha most a tavaszi szabályok lennének érvényben, már büntetőeljárást folytatnának vele szemben.

De hogy most nincs veszélyhelyzet és ez a Gődény még szabadlábon lehet, az nem azt jelenti, hogy most jobb a helyzet, mit tavasszal. Sőt! Soha annyi új fertőzöttet nem regisztráltak még, mint a mai, pénteki napon. Talán megtévesztő, hogy a kormány – bár lezárta a határokat, látogatási tilalmat rendelt el minden egészségügyi intézményben és szigorú eljárásrendet határozott meg azokban a közintézményekben, amelyeknek működnie kell az ország életben tartásáért – nem rendeltek el ismét kijárási korlátozásokat, vásárlási idősávot és egyéb, az emberek védelmét szolgáló szigorú intézkedést.

De ettől még ne tessék hülyének lenni! Ez nem az az időszak, amikor ezer, vagy több ezer fős tömegrendezvényt kellene tartani Budapest belvárosában, hogy az amúgy is fellazult maszkhordási és távolságtartási fegyelmet tovább lehessen rohasztani csak azért, hogy Gődény még többet keressen a táplálékkiegészítőkön.

A vélemény- és szólásszabadság egy demokráciában is csak addig tart, amíg az egyén véleménye nem veszélyezteti a többiek életét, egészségét. Márpedig a „normális életért” demonstrálók egy nem normális helyzetben akarnak kiállni a véleményük mellett, amivel még több fejben ültethetik el a járványügyi védekezésben megfogalmazott szabályokkal szembeni ellenállás magvát. Vagyis egyértelműen szándékosan le akarják rontani a védekezés hatékonyságát.

Megkockáztatom, hogy a jelenlegi kormányzati intézkedések táptalajt adnak ehhez, hiszen amíg az egészségügyi rendszerünk fel nem készült a tömeges megfertőződésre tavasszal, addig a védekezés irányítói sokkal gyorsabban és keményebben húzták be a féket. Csakhogy azóta már tudjuk: a koronavírus pandémia minden olyan országban, ahol megjelenik, elsőként a lakosságra, utána pedig a gazdaságra, az emberek boldogulására mér komoly csapásokat. A magyar gazdaság is megsínylette a tavaszi leállást. De ez volt az ára, hogy ne rogyjon térdre az egészségügyi rendszerünk a lélegeztetésre szoruló betegek tömegei előtt.

Most – szerencsére – nincsenek százak lélegeztetőgépen. És az országot sem kell egyelőre gépre tenni. Magyarországnak működnie kell!

A kormány nem hagyja, nem is hagyhatja, hogy a vírus újra megbénítsa az országot, a gazdaságot, az iskolákat, a mindennapi életet. Ezt nem a kisujjukból szopták ki, ahogy a Gődény-féle csoport a kamu Facebook oldalak vírustagadó híreit, hanem szakértők (mert igenis, attól, hogy a felelőtlen ellenzéki pártok politikai okokból igyekeznek lejáratni a védekezés irányítóit, azok mégis komoly, több egészségügyi diplomával rendelkező járványügyi szakemberek) megállapításaiból, és abból, hogy kétmillió magyar is erre tette le a voksát a lefolytatott Nemzeti Konzultáció során. Ezeket a véleményeket ugyanis a kormány beépítette a második hullám elleni védekezés stratégiájába.

Ugyanakkor a kormány célkitűzései világosak: először az emberi életet, rögtön utána a munkahelyeket, iskolákat, vagyis a gazdaságot védeni. Nem kerülhet újra karanténba az egész ország.

De, persze a 10 millió szakértő országában mindig az a hülye, aki megmondja, hogy mit, illetve mit nem kellene csinálni. Az, akinek semmi felelőssége, az bármikor ugrálhat, hogy „ez így nem jó”, „ez így túlzás”, a „maszk hülyeség, a maszk nem véd”. Azoknak ugyanis a világon semmilyen felelősséggel nem kell szembenézniük, ha kiderül, hogy baromságokat hordtak össze. Kellett valamilyen felelősséget vállalni annak az MSZP-s Korózs Lajosnak, aki egy hiteltelen kamuszakértővel támadta a tavaszi védekezés résztvevőit? Nem. Kellett bármilyen felelősséget vállalnia annak a Szabó Tímeának, aki tömeges halálozással riogatott, amikor az egészségügyi vezetés ágyakat szabadított fel? Nem kellett, most is ott óbégat, pedig nem történt meg az, amivel ijesztgette híveit. És kell valamilyen felelősséget vállalnia „Dr. Gődénynek”? Természetesen nem, mert egy demokráciában lehetsz hülye, amíg ezzel nem veszélyeztetsz másokat.

De vajon igaz lesz ez a maszkviselés ellen lázító amerikai focista-testépítő-patikusra akkor is, ha a mai menet után, esetleg egy hét múlva nem 718, hanem 1718 lesz a napi új fertőzöttek száma és nem 12-en, hanem 112-en lesznek lélegeztetőgépen? Remélem nem, mert ha valakinek egy nyilvánvaló baromság után sem kell felelősséget vállalnia tetteiért, akkor az nem demokrácia, hanem anarchia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére