Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Utat nyitott a baloldal zavarkeltése a járvány második hullámának

M. Kovács Róbert

2020.08.31. 14:00

Addig cseszegette a kormányt, az országos tisztifőorvost, a kórházakat a baloldali ellenzék, hogy tömegekkel hitették el: a védekezés szereplői kóklerek, a tesztek alkalmatlanok, sőt: valójában nincs is járvány, csak a Fidesz találta ki. Úgyhogy ha a most érkező második hullám tömeges pusztítást okoz esetleg, akkor meg lehet köszönni azoknak a mitugrászoknak, akik ebben is csak a politikai haszonszerzést látták meg.

Ebben az országban minden politika. A jelek szerint még az emberélet is. Ugye, mindenki emlékszik a baloldali ellenzék ténykedésére a tavasz első hullám idején?! Véres kardként mutogattak „kórházból feleslegesen hazaküldött” betegeket, álhírgyártókat (hovatovább álmentőst) vonultattak fel, és minden alkalommal azt sivalkodták, hogy a kormány alkalmatlan a járvány megfékezésére. Ennek ellenére a kormány és az egészségügyi ellátórendszer is jól vizsgázott. De vajon az akkor feleslegesnek tűnő károgás mekkora társadalmi károkat okozott, és milyen következményei lesznek a mostani második hullámban?

A Facebook közössége nem éppen egy reprezentatív minta, de az biztos, hogy sorra jelennek meg a közösségi oldalon az olyan csoportok, amelyek csokorba gyűjtik azt egyre gyarapodó táború korona-szkeptikusokat. Egyik személyes kedvencem a „Normális életre vágyók” csoportja, akik nagy hangon tiltakoznak a maszkviselés, a távolságtartási szabályok, s most éppen a határok lezárása miatt. A – baloldali divatnak megfelelően – helyesen írni nem tudó nyugdíjas bodybuilderek, ráerő családanyák és nyolc osztályos végzettséggel „orvosi szakvéleményt” kinyilatkoztatók lepték el a Zuckerberg-birodalom oldalait, és mást sem akarnak bebizonyítani, mint hogy valójában nincs is vírus, sőt: a kormány hamisítja meg a számokat, hogy mindenkit megint karanténba zárhassanak.

Albert Einstein mondta:

„A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.”

Minden idők egyik legnagyobb koponyája közkedveltté vált mondata második felét alighanem manapság is fenntartaná. Ő is látta, hogy az emberek világnézet-, tudás-, értékek- és neveltetés okán is rendkívül színes világában milliószám akadnak, akiknél a logikát bármikor felülírja a vakhit, a hiedelem, a politikai elköteleződés, vagy csak a szimpla mindent elhomályosító gyűlölet – amiket Einstein egyszerűen csak összevont a „hülyeség” kifejezés alá.

És hát kis hazánk ennek az emberi hülyeségnek helyenként iskolapéldáját adja. Mert hát miféle logika szerint gondolhatja valaki, hogy a kormánynak jó az, ha megtorpan a gazdaság, ha százmilliárdokat kell bajba került honfitársak, csődközelbe került vállalkozások és készleteiket felélő kórházak boldogulására fordítani, kinek jó az, ha próbára tesszük az egészségügyi rendszerünket, vajon hány lélegeztetőgépet, mekkora létszámú szakképzett személyzet tud működtetni, hogy ne haljanak sorra idős embertársaink.

Mert haltak, halnak és halni is fognak, ha az emberi hülyeség diadalmaskodik a második hullámban. Ha emberek tömege beveszi a baloldali ellenzék hatalomvágy-vezérelt politikusainak szövegét, amelyben a betegek megóvásáért és a járvány elkerüléséért felelős egészségügyi minisztert kóklernek, az országos tisztifőorvost meg nyunyókának nevezik, akkor ne nagyon csodálkozzanak ezek a kicsinyes zavarkeltők, ha aztán az átlagember nem akar eleget tenni a maszkviselés és a távolságtartás fontosságára figyelmeztető hatósági felhívásoknak.

De a baloldali ellenzék politikusainak – Szabó Tímeától, Jakab Péteren át Gyurcsány Ferencig – semmi sem drága. Ha netán a fellazult fegyelem miatt tömeges megbetegedések és megugró halálozási arányok jönnek a második hullámban, akkor ők majd előállnak és közlik: „ők megmondták”. Hát meg. Jó előre. Persze ők nem azoknak a hülyéknek a táborát erősítik, akik ne lettek volna vele pontosan tisztában: a kormány és a járványügyi vezetők szándékos hiteltelenítésével éppen ők maguk okozták a kárt. Dehogynem. Pontosan tudják. Csak nem érdekli őket. Őket csak a hatalom érdekli. Mindenáron. Emberi életek árán is. A kibicnek semmi sem drága.

Persze a fene sem kívánja, hogy a most érkező második hullámban újra eljárásokat kelljen indítani a védekezés eredményességét álhírekkel akadályozni próbálók ellen (már csak azért sem, mert akkor a fent említett politikusok megint Brüsszelig rohannának, varjú-mód demokráciát károgva), de az biztos, hogy ez a nagy szólásszabadság, amelyben az egészségügyhöz, a járványokhoz semmit sem értő közszereplők és magánszemélyek károghatnak össze-vissza baromságokat, nem tesz jót az állampolgári fegyelemnek. Márpedig az első hullámot az győzte le. Azok a magyarok győzedelmeskedtek a kór felett, akik betartották az idősávos vásárlásra, a távolságtartásra, maszkviselésre vonatkozó figyelmeztetéseket.

Észbe kéne kapni emberek! A károgás és a konteogyártás nem a magyarok, hanem a vírus javát szolgálja. Azét a vírusét, amely éppen a tapasztalat és a bölcsesség letéteményesei, vagyis az idős honfitársaink között pusztít leginkább. Ha itt maradunk az öregek tudása nélkül, akkor nem csak Einstein elméletét bizonyítjuk az emberi hülyeség világegyetemének végtelenségéről, de alkalmazhatjuk az ostobaságra Edwin Hubble, a világegyetem bővülésére vonatkozó megfigyelését is. Viszont a kozmológiával ellentétben itt felállítható még egy elmélet: az emberi hülyeség világegyeteme addig bővül, amíg már csak egy bazi nagy fekete lyuk marad a helyén. Én nem várnám ezt meg. És Ön?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére