Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igazat a vakcinaszerződésekkel kapcsolatban

888.hu

2021.03.23. 12:50

A magyar illetékesek hivatalosan is megcáfolták a brüsszeli állítást, nem igaz, hogy Magyarország szerződött a nyugati vakcinagyártókkal.

 

Fordulat a vakcinabotrányban! Feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy Brüsszel nem mond igazat. Magyar illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy nincsenek más vakcinaszerződések, csak és kizárólag azok, amelyeket a brüsszeli bürokrácia kötött.

A Bors beszámolója szerint

Magyarország ha akart volna, sem köthetett volna külön szerződéseket a nyugati vakcinagyártókkal. Erre nem volt semmiféle lehetősége. Amikor a brüsszeli bürokraták mást állítanak, egyszerűen csak megpróbálnak kibújni a felelősség alól a zavaros vakcinaszállítások miatt.

Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója a YouTube-csatornájára feltöltött újabb videójában elmondta, hogy az Európai Bizottság magyarországi képviselete megint csak azt állította, hogy a szerződéseket nem Brüsszel, hanem az egyes tagállamok írták alá.

Vagyis nem ők a felelősek a zűrzavarért.

Elkezdtek jogászkodni, hogy amit a Feketén-fehéren blog bemutatott, azok csak előzetes keretszerződések, ezután jöttek a tagállamok külön szerződései.

A helyzet azonban az, hogy

ilyen szerződések nem léteznek!

A Feketén-fehéren blog kérdése nyomán hivatalosan is megerősítették, hogy Magyarország egyetlen nyugati vakcinagyártó céggel sem szerződött.

Az operatív törzs ülésén Müller Cecília országos tiszti főorvos egyértelműen kijelentette, hogy

Magyarország kizárólag az unión kívüli országokkal, vagyis az Oroszországban és Kínában gyártott vakcinákra kötött szerződéseket, olyan gyógyszer-nagykereskedő cég közreműködésével, amelynek engedélye van vakcinák behozatalára.

Tehát csak az orosz és a kínai vakcinaszerződést köthette meg Magyarország. Nem is tudnánk külön szerződéseket kötni, hiszen az Európai Unióban egységes mechanizmus, közös beszerzés révén zajlik a vakcina vásárlása.

Magyarország az európai uniós gyártókkal külön szerződéseket nem köt, nem köthet. Legfeljebb lehívhat, kérhet az uniós keretből vakcinaszállítmányokat, amelyek aztán vagy megérkeznek, vagy nem.

Magától értetődően, a józan ész alapján kerestünk és keresünk új lehetőségeket a keleti vakcinagyártóknál, bolondok lennénk kiszolgáltatni magunkat a bizonytalan uniós szállításoknak.

Hogy mennyire így van, érdemes alaposan végigböngészni a következő táblázatot, hová jutott volna Magyarország, ha csak a Brüsszel által beígért vakcinákra támaszkodunk.

Már most több vakcina érkezett keletről, mint nyugatról.

Kevesebb mint 10 hét múlva pedig a Magyarországon elérhető vakcinák közel 60 százaléka az Európai Unión kívülről érkezik hazánkba.

Ómolnár Miklós korábban azt is elárulta, hogy a szerződésekben bizonyos részleteket titkosítottak.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy miért kellett ezeket a dokumentumokat titkosítani.

Ezt muszáj szó szerint felolvasnom, mert ilyet jogász végzettségű ember létemre sem tudnék írni. Azt találták írni, hogy »A nyilvánosságra hozatal jelentősen csökkentené a bizottság képességét arra, hogy ellássa feladatait a tárgyalások alapját képező jogi eszközöket illetően«”

– idézte a jogilag kevéssé értelmezhető leiratot a Mokkában Ómolnár Miklós.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére