Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb Gyurcsány-bizalmas segíti Márki-Zay Pétert

888.hu, Magyar Nemzet

2021.10.22. 22:00

A választás tisztaságának fontosságára hivatkozva kezdett aktivisták toborzásába Gyurcsány Ferenc pártfogoltja, Bajnai Gordon, akit a DK elnöke a kampány logisztikai hátterének biztosításával bízott meg. A Magyar Nemzet értesülései szerint, a szavazatszámláló projekt mögötti alapítvány Tordai Csaba nevére van bejegyezve.

 

A háttérben egyre inkább aktivizálja magát Gyurcsány Ferenc hálózata. A korábban Karácsony Gergely kampányát erősítő Bajnai Gordon teljes mellszélességgel beállt Márki-Zay Péter mögé, és a Facebookon aktivisták toborzásába kezdett arra hivatkozva, hogy félti a választás tisztaságát. A toborzás valódi oka nyilvánvalóan az, hogy

a baloldalnak szinte egyáltalán nincsenek mozgósítható szimpatizánsai.

Mint írják: Bajnai Gordon már a rendszerváltozás előtt, 1989-ben együtt mozgolódott, szervezkedett Gyurcsány Ferenccel, akinek kormányzása alatt, 2006-ban fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos lett. Később, 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként tevékenykedett. Gyurcsány Ferenc bukását követően ő lett a miniszterelnök.

A hírportál forrásai szerint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon jelenleg is

napi kapcsolatban van,

és a DK-elnök komoly logisztikai feladatokkal bízta meg bizalmasát a választási kampányban.

A szavazatszámlálók, vagyis az aktivisták toborzása mögött a 2018-as országgyűlési választások után bejegyzett Tiszta Választásokért Alapítvány áll, amelynek vezetője nem más, mint Gyurcsány bizalmasa, Tordai Csaba.

Tordai SZDSZ-esként kezdte pályafutását, hiszen Demszky Gábor akkori pártelnök kabinetfőnöke volt a 2000-es évek elején, de szép karriert futott be a szocialista–liberális kormányzás ideje alatt is.

A Gyurcsány-kabinetek Igazságügyi Minisztériumának főosztályvezetője, 2007-től a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára, majd államtitkára lett. Ezt a pozícióját a Bajnai-kormány alatt is megtarthatta.

Ekkor a Magyar Közlöny kiadásáért is felelt, így a nevéhez köthető egy 2009-es szakmai baklövés: az ország hivatalos lapja ebben az évben jelentette meg az alkotmány egységes szerkezetbe foglalt, vagyis a korábbi módosításokat is feltüntető szövegét, azonban

belekerült egy tíz éve hatályon kívül helyezett rendelkezés is.

E szarvashiba ugyanakkor nem volt akadálya annak, hogy a Bajnai-kormány időszakának végén Tordait a Magyar Köztársaság Érdemrendjének középkeresztjével tüntessék ki.

Még a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idejére nyúlik vissza Tordai és Karácsony Gergely ismeretsége: míg Tordai Csaba államtitkárként, Karácsony tanácsadóként sürgött-forgott a Miniszterelnöki Hivatalban. Hogy régóta ismerik egymást, azt jól mutatja az az eset – amelyről egy 2012-es Heti Válasz-cikk is beszámolt –, miszerint a már alakuló Bajnai-féle Együtt megbeszélésére Tordai csábította el az akkor még LMP-s Jávor Benedeket és Karácsony Gergelyt. S hogy mennyire ehhez a körhöz tartozik Tordai Csaba, azt jól mutatja, hogy kuratóriumi tagja volt a Bajnai-féle, Soros és az amerikai demokraták által is finanszírozott Haza és Haladás Alapítványban.

Tordai egyébként ügyvédként többek között

az azonos nemű, már külföldön összeházasodott párok hazai képviseletét látta el,

de segítette a Momentum Mozgalmat is, amikor a liberális szerveződés a külföldről finanszírozott civilek átvilágításának lehetősége ellen kezdeményezett népszavazást.

Az átláthatóság ennek ellenére fontos lehetett Tordainak, aki Bodoky Tamással megalapította a szintén Soros által – is – finanszírozott Átlátszó.hu-t, amelynek egészen Karácsony Gergely főpolgármesterré választásáig tulajdonostársa volt.

Karácsony 2019-es győzelme után először főjegyzőként merült fel a neve, aztán végül jogi tanácsadó lett Karácsony mellett, havi több mint 400 ezer forintért.
Emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnökévé is megválasztották.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Let’s Go Brandon nevű bolt nyílik Amerikában

„Let's Go Brandon” elnevezéssel bolt nyílik a Massachusetts állambeli North Attleborough-ban, amely az Egyesült Államokban igen népszerű baseball-sapkákat, kalapokat, pólókat, matricákat, feliratos táblákat, bögréket és hasonló fogyasztási cikkeket fog árusítani.

Nem szállítanak ki csomagot a város „érzékeny területére”

Nem szállítanak ki csomagot a város „érzékeny területére”

A főleg bevándorlók lakta „különösen érzékeny területre” már nem szállítják ki csomagokat, mert több sofőrt megfenyegettek, kiraboltak a kézbesítések közben. 

Jakab Péter most a benzinárakkal matekozta el magát

Jakab Péter most a benzinárakkal matekozta el magát

A Jobbik elnökének valószínűleg nem a matek volt a kedvence az iskolában.

Újabb CNN-es sztárműsorvezető készülhet a bukásra?

Újabb CNN-es sztárműsorvezető készülhet a bukásra?

Don Lemon feje fölött is gyülekeznek a viharfelhők.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére