Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trianon 100: Gyurcsány az országcsonkolók oldalán

Horváth K. József

2020.06.04. 10:56

– A pofám leszakad! – vágja oda egy idős úr a boltban a mellette állónak. – Gyurcsány nem vett részt a trianoni emlékülésen a parlamentben! A 100 éves évfordulón. Én balos voltam mindig, szoci, de ez az ember engem már kifejezetten dühít. Szarok rá, hogy ő akar lenni az ellenzék főnöke. Akkor inkább el sem megyek szavazni. Válasz nincs, csak vállvonogatás és hosszú hallgatás. Ami, ugye, beleegyezés.

Persze Gyurcsány minden mértéket túllépő bárdolatlansága skandalum a józanul gondolkodó magyarnak is. Például a szoci képviselők is ott voltak az emlékülésen, mert nekik is fontos a gyász kerek évfordulós üzenete. Megkerülhetetlen területünk kétharmadától megfosztott országunk tragédiájára emlékezni, s azokra a honfitársainkra, akik egy pillanat alatt egy másik, idegen ország területén találták magukat anélkül, hogy bármit is tettek volna érte.

Ez csak Gyurcsánynak nem fontos.

Most is előbbre való neki Orbán Viktor gyűlölete, mint a nemzet testén ütött seb máig tartó fájdalmának közös megélése, az ország rá is szavazó választóinak képviselete.

Gyurcsány jól tudja, hogy

soha nem álltunk olyan közel a nemzet határok feletti egyesítéséhez, mint napjainkban.

Tisztában van azzal is, hogy legtöbb szomszédunkkal e téren is egyetértésre jutottunk, s talán ezért is ápolunk kitűnő kapcsolatokat velük. Ez Orbán Viktor munkájának látványos eredménye, mondjuk ki: sikere. Talán ezért sem vesz részt Gyurcsány az ülésen, ezért szinte büszkélkedik vele, hogy ő tüntetőleg távol marad.

Attól sem riad vissza, hogy a kormányfővel való beteges szembenállását, Trianon szinte teljes nemzeti konszenzuson nyugvó megítélését áruló magatartásával semmibe vegye. Távollétével is tagadja Trianon igazságát, mert szerinte a történelemben nincs igazság, csak az uralkodó többség jog által kikényszerített igazságáról beszélhetünk.

Igazi kommunista álláspont.

Számára a képviselet akarata, akiknek jóvoltából ő a parlamentben lehet, eltörpül a globalitás hatalmi akaratához képest. Megfigyelhető: kifejezetten a magyar baloldal sajátossága, hogy globalizmusnak hívott kommunista internacionalizmust a nemzeti érdek elé helyezi. Más országokban a baloldaliak először nacionalisták és csak utána internacionalisták.

Emlékeznek, amikor Medgyessy Péter 2002. december 1-jén, Románia nemzeti ünnepén, Erdély elcsatolásának évfordulóján a budapesti Kempinski Hotelben pezsgővel koccintott román kollégájával, Adrian Năstaséval, vagy amikor Gyurcsány Ferenc a 2004-es népszavazáson a kettős állampolgárság ellen kampányolt?

Nyilvánvaló, hogy a magyar baloldal számára a Trianon vágta seb mellékes. A Gyurcsány vezette „demokraták” számára pedig még az sem.

S egy így volt az elmúlt száz évben mindig. Kövér László mondta: „A magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére. Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat 1918–1919-ben, ha a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet.

A mai balliberális politikusokban nincs meg a nemzet iránti elkötelezettség.

Szili Katalin MSZP-ből való távozásával a nemzeti gondolat képviselete a baloldalon lezártnak tekinthető.”

Nem véletlenül emelte ki korábban szintén ő, hogy „a magyar ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem a világelitnek a komprádor alakulata. Ilyen értelemben semmiben nem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől.”

A komprádor pedig ugye az, aki idegen érdekeket jó pénzért kiszolgál, akár úgy is, hogy ezzel árt a saját hazájának.

Gyurcsány mai távollétével is tapinthatóan az idegen érdekeket szolgálta.

Azokét, akik Orbán Viktor bukását, de legalábbis hathatós meggyengülését szeretnék látni. Azokét, akik Donald Trump ellen öntik az erőszakot az USA nagyvárosainak utcáira, hogy ezzel is igyekezzenek megakadályozni az újraválasztását. A kommunista internacionalizmust ott demokratáknak hívják. Európában liberálisoknak, zöldeknek, szocialistáknak. A gyűlölet és a hatalomvágy szálait egytől egyig az az ember mozgatja, akit nagyon jól ismerünk, s akinek magyarországi marionettfigurája személyesen Gyurcsány Ferenc.

Ha azt akarjuk, hogy Trianon a magyarok határok feletti újraegyesítésének motorja legyen, márpedig ezt akarjuk, akkor az ő személyét kell zárójelbe tenni.

A haza megcsonkítását, kifosztását pártolóknak, a határon túli magyarokat idegennek tekintőknek egyszerűen nincs helye a közéletben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Novák Katalin: a családalapítás előtt állók számíthatnak az állam segítségére

A családalapítás előtt állók számíthatnak az állam, és azon keresztül a többi magyar ember segítségére – hangsúlyozta az október 1-jétől hivatalba lépő családokért felelős tárca nélküli miniszter a Mandiner online kiadásában szerdán megjelent interjúban.

A hét vicce: sztrájkot tartanak holnap az önkényesen elfoglalt SZFE dolgozói

A hét vicce: sztrájkot tartanak holnap az önkényesen elfoglalt SZFE dolgozói

Lehet, hogy egész délután zárva lesz a büfé és a sötétben fórumoznak az SZFE épületét elfoglaló (senkire sem) hallgatók. Bizony!

„A kárpátaljai magyar közösség továbbra is számíthat a kormány támogatására”

A kárpátaljai magyar közösség a jövőben is számíthat a magyar kormány feltétlen támogatására, mert egymás nélkül sem a kisebbség, sem az anyaország nem tud erős, sikeres és teljes lenni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján, amelyen az iskola Rákóczi-díjjal tüntette ki a magyar diplomácia vezetőjét.

Ez történt ma

Ez történt ma

A mai legfontosabb írásaink egy cikkben.

Nagy-Britanniában a vállalatok nem készültek fel a BREXIT utáni kereskedelemre

A brit vállalatoknak nem egészen a negyede tartja magát teljesen felkészültnek arra, hogy a jövő évtől megváltoznak Nagy-Britannia és az Európai Unió kereskedelmének szabályozói – mondta szerdán a brit kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője. Hozzátette: a kormány elméleti forgatókönyvei alapján emiatt akár súlyos fennakadás is kialakulhat a kontinensre vezető legforgalmasabb átkelő útvonalakon.

Járvány ide, járvány oda, Alan Kurdi megállíthatatlan

Járvány ide, járvány oda, Alan Kurdi megállíthatatlan

Marseille partjaihoz szállít 125 migránst az Alan Kurdi embercsempész-hajó.

Romániában ismét rekordot döntött a napi esetszám

Romániában ismét megdőlt az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések rekordja szerdán, amikor 1767 új esetről számolt be a stratégiai kommunikációs törzs (GCS).

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére