Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törvényalkotás: ha életet védsz, Vásárhelyi Mária ellensége leszel!

Horváth K. József

2020.03.22. 14:10

 

Vásárhelyi Mária barátai, Gyurcsány Ferenc és a szintén fővárosi cég igazgatóságába ejtőernyőztetett egykori DK-s államtitkár, Kolber István társaságában Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vásárhelyi Mária Facebook-bejegyzéséből idézek.

Emlékezetfrissítésül róla itt csak annyit, hogy ő az, aki szociológusként írásaiban rendre a kormánnyal szembeni csökönyös gyűlöletéről tesz tanúbizonyságot. S az is ő, akit az új fővárosi rezsim hivatalba lépése után nem sokkal a József Attila Színház Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági elnöki székébe röpített fel. Épp úgy, mint a takarékossági okokból a nyugdíjasok láb alól való eltételével a kormány rovására viccelődő, „nagyon tréfás” bukott kvízmestert, a DK-s Vágó Istvánt, aki a BKV-leányvállalat Vasúti Járműjavító Kft. fb-jébe kapott bársonyszéket. Egyik sem ért ahhoz, amit most csináltatnak vele, de a kormány gyalázását valahogy meg kell hálálni/fizetni. Még akkor is, ha ezzel a vírus terjedését erősítik s nem az emberéletek pártjára állnak.

Na, akkor lássuk Vásárhelyi Mária sivalkodását a parlamentben várhatóan kedden szavazásra kerülő törvényről.

Elöljáróban leszögezi: „Azt az ellenzéki pártot ill. politikust, aki megszavazza a rendkívüli felhatalmazási törvényt, a szavazás pillanatától politikai ellenségemnek tekintem. És persze a demokratikus jogállam ellenségének is.” Az okokról: „Ez a kormány az elmúlt 10 évben rendkívüli felhatalmazás nélkül is úgy viselkedett, mintha teljhatalommal ruházta volna fel a lakosság. Visszaélve az álkétharmados parlamenti súlyával romba döntötte a demokratikus intézményrendszert.”

Ugye, nem kétséges, közönséges álhírterjesztésről van szó. Hiszen a kétharmad az háromszor kétharmad, nem álkétharmad. Ergo nemhogy romba döntötte a kormány a demokráciát, hanem nagyon is megerősítette. Ekkora társadalmi legitimitása korábban egyetlen hivatalban lévő politikai erőnek sem volt.

Aztán: „Semmiféle szükség nincs a rendkívüli felhatalmazásra. Lélegeztető- gépekre, orvosokra és ápolókra, szájmaszkra, fertőtlenítőre és ésszerű, felelős, empatikus kormányzásra van szükség.” Mindez meg is van. Nemcsak a magyarok 87 százaléka, de a rólunk sok jót ritkán mondó román szomszédaink s más nemzetközi fórumok is elismeréssel hódolnak Orbán Viktor életvédő intézkedési előtt.

És még nincs vége. „A rendkívüli felhatalmazás törvénysértések sorára jogosítja fel a kormányt, beleértve a nyilvánosság további korlátozását, a véleményszabadság felszámolását, a kritikus vélemények hangoztatóival szembeni hatósági fellépést, a rendelkezésekre álló források teljesen kontrollálatlan felhasználását, a gazdasági életbe történő önkényes, önérdekű beavatkozást. (…) Aki tehát megszavazza ezt, az a diktatúra törvény általi szentesítésére szavaz. És az minden demokrata ellensége!”

Csak nem attól fél Vásárhelyi, hogy efféle álhírterjesztésnek a törvény keddi elfogadása után komoly büntetőjogi következményei lehetnek?

A mi Máriánk érvelése annyira valótlan és szélsőséges, hogy cáfolatára fölösleges energiát pazarolni. Helyette idemásolom azt a kommentet, amelyet a bejegyzése után nekem elsőre feldobott a Facebook.

„Ponert Rajmund: Hát anyukám, neked rohadt fölösleges volt iskolába járnod, mert hülyébb lettél, mint születéskor voltál.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Merész vállalkozás: A milánói SUNNEI is csatlakozik a Vanguardshoz

Rendhagyó olasz márkával bővül a csoport portfóliója, így a Nanushka és AERON mellett a SUNNEI is társa a modern luxus jövőjének kialakításában.

„Magyarország jövőjét akarták ellehetetleníteni”

A száz évvel ezelőtti trianoni békediktátummal a nagyhatalmak Magyarország jövőjét akarták ellehetetleníteni, de ma már látszik, hogy ez nem sikerült – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, egy az Akadémián tartott rendezvényen.

Ellopták Szent II. János Pál pápa vérét egy olasz templomból

Ellopták Szent II. János Pál pápa vérét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

Újabb varrónők nyilatkoztak, akiket Bíró László a baloldal jelöltje megfenyegetett

A Jobbikos Bíró László arcátlan módon továbbra sem fizeti ki korábbi munkavállalóit és az is kiderült, hogyan kerültek cégtemetőbe a csődbe vitt vállalkozásai.

Ez történt ma

Ez történt ma

Mai legfontosabb írásaink egy cikkben.

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

Folyamatos a Volán-buszok minőségi cseréje

A Volánbusz flottájának minőségi cseréje folyamatos, a 2018 ősze óta beszerzett új járművek száma az év végére megközelíti a kilencszázat – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az ITK Holding autóbusz-átadó ünnepségén.

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Ismét Magyarországot akarják befeketíteni a liberális médiában

Varga Judit is nyilatkozott a mai Politicóban megjelent lejárató cikkről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére