Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

888.hu

2021.05.06. 15:40

Szegény, szerencsétlen országgyűlési képviselő, aki most szűkös nyár elé néz, és kölcsönért házal a barátainál, na meg a szavazóknál...

 

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője úgy döntött, telesírja a sajtót anyagi problémáival, mivel mostantól négy hónapon keresztül kétmilliós fizetés helyett minimálbér érkezik a számlájára. Kövér László ugyanis a politikus négyhavi tiszteletdíjának csökkentését rendelte el. Mint ismert, Tordai azért kapta a büntetést, mert Varga Mihályt igyekezett bunkó módon provokálni az Országgyűlésben.

A pénzügyminiszter korábban így írt az esetről:

Próbálkozik mutatványokkal, álhírekkel, múltkor a telefonjával ugrott elém, hátha mondok valami karcosat. A telefont korábban már a zsebébe dugta, és miközben egy kollégámmal beszélgetni próbáltam, amatőr módon elrejtett kamerájával folyamatosan közbevágott, provokált.”

 

A 8,2 millió forintos bírság nem kis összeg, Kövér László azonban világosan elmondta, miért rúg ekkorára Tordai büntetése.

A házelnök a tiszteletdíj-csökkentés mértékének megállapítása során figyelembe vette, hogy Tordai Bencének az Országgyűlés választott jegyzőjeként – tisztségéből adódó általános felelőssége körében – a házszabályi rendelkezések tiszteletben tartásán túl egyben azok betartatása és az Országgyűlés tekintélyének megóvása is törvényi kötelezettsége lenne, így az általa tanúsított házszabályellenes magatartás nagyobb súllyal esik latba.

Ezenfelül az Országgyűlés jelenlegi ciklusában immár negyedik alkalommal sértette meg a házszabályi rendelkezéseket”

írta a házelnök.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa ha már a szakmai teljesítményével képtelen kitűnni, különböző magánakciókat szervez, hátha a bunkóság és az okostelefon egyesüléséből létrejöhet számára valamiféle politikai haszon. Az azonban már kevésbé tetszhet neki, ha tettei következményeit a pénztárcája is megérzi.

Mennyi az annyi?

Tordai idei vagyonbevallása szerint nem a vagyona, hanem az adósságai nőttek az előző évhez képest.

Az egyik érdekes változás, hogy míg a tavalyi adatok szerint a Párbeszéd Platform Kft. ügyvezetője volt, és ötven százalékban tulajdonolta is a céget, ez az idei nyilatkozatában már nem szerepel. Eközben a Karácsony-párt frakcióvezető-helyettesének az adóssága is jelentősen nőtt: magánszemélyekkel szembeni tartozása a tavalyi 1,3 millióról 6,15 millió forintra emelkedett – írta meg a Mandiner.

Az különösen érdekes, hogy a többmilliós fizetésből Tordai eddig miért nem tudott félretenni semennyit.

Főképp, hogy volt idő, amikor élettársa, dr. Csillag Rita állatorvos egymillió forint díjazást kapott két felszólalásáért a II. kerületi az önkormányzatban.

Mire megy ki a játék?

A büntetés a II. kerületi ellenzéki előválasztáson is hátrányosan érintheti Tordait, mert a jelöltek jellemzően saját zsebből kampányolnak, és ő most erre nem tud áldozni, mivel nincs miből. Ezért a Párbeszéd központi számlájára kér adományokat a támogatóktól – írta meg a Blikk. Tordai a lapnak azt is elmondta:

nem tervezi, hogy a rekordbüntetés miatt óvatosabb lesz a parlamentben.

Tordai hisztije tehát semmi másról nem szól, csak hogy pénzt gyűjtsön a szimpatizánsoktól. Ha valóban akkora az összefogás, akkor, ki tudja, Jakab Péter talán megsajnálja, és küld neki egy kiló parizert, mert hát így megy ez az ellenzéki „szegény embereknél”...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére