Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai Bence elmenekült a luxusvillabotrány miatt – videó

888.hu

2022.07.21. 12:40

Több mint egy hete tart Tordai Bence villabotránya. A politikus szabadságra menekült, legalábbis erre hivatkozva csapta le a telefont, amikor megtudta, miről kérdeznénk. A Mediaworks Hírcentrumnak megszólalt viszont Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere, aki megerősítette korábbi nyilatkozatát, miszerint az építkezési szabályok mindenkire vonatkoznak – írja az Origo.

 

Mint ismeretes, július 12-én számolt be arról a Metropol, hogy Tordai Bence megtévesztve a hatóságokat, a szükséges engedélyek hiányában parasztháznak álcázva építhette II. kerületi luxusvilláját, aminek értéke mintegy 150 millió forint.

Az ügyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Tordai 2016-ban vásárolta meg a telket, de a szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat. A Mediaworks Hírcentrum meglátogatta a helyszínt, és az utcáról is jól látható, hogy a baloldali politikus a korábbi épületet teljes egészében lebontatta és helyére egy vadonatúj luxusvillát építtetett.

 

A Metropol birtokába jutott az építkezéseken kötelező e-napló is. Ebből pedig az derült ki, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Mivel ezek alapján ez illegális építkezésnek minősül, a politikusnak le kell bontania majd az épületet.

Tordaitól még a II. kerület szocialista polgármestere is elhatárolódott. Őrsi Gergely a Mediaworks Hírcentrumnak megerősítette, hogy szerinte az építési szabályok mindenkire vonatkoznak, azok megkerülését pedig szankcionálni szükséges. Arra a kérdésre viszont, hogy szerinte le kellene-e mondania Tordai Bencének, mellébeszélésbe kezdett:

 

Hangsúlyozni szeretném, hogy mint önkormányzat a sajtóból értesültünk erről. A kormányhivatal tud ebben az ügyben állást foglalni.”

 

– mondta, nem válaszolva a kérdésre.

 

 

A Mediaworks Hírcentrum kereste Tordait is, aki korábban szerény családi háznak nevezte az ingatlant, most azonban szabadságra hivatkozva egyből letette a telefont.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére