Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tízmilliókat akar megspórolni a BKV a munkavállalók formaruháján

888.hu, MTI

2021.06.01. 08:20

Több tízmillió forintot spórolna a BKV saját dolgozóinak formaruháján, ugyanis a vállalat vezetése egyoldalú munkáltatói intézkedéssel úgy döntött, hogy az év elejétől a dolgozóik évente mindössze egyetlen inget és egy darab nadrágot kapnak – nyilatkozta a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek.

 

Szabó István a lap keddi számában megjelent cikkben elmondta, hogy 4-5 ezer munkavállalót érinthet az intézkedés. Korábban nadrágból vagy szoknyából, valamint ingből is kaptak váltást a dolgozók, emellett blúz, pulóver, télikabát, valamint a nyári szezonra bermuda is járt nekik. Most egyedül ingből lehet kérni váltást, de annak a formaruhához tartozó nadrág az ára – mutatott rá.

Szabó István azt mondta, ugyanabban az ingben még egy hosszabb műszakot sem lehet ledolgozni, ám a 2018-as béreken dolgozó munkavállalóktól nem lehet elvárni, hogy még a formaruhát is maguk vegyék meg.

„Ráadásul az olcsó, rossz minőségű, műszálas, bolhapiaci termékek nem is alkalmasak arra, hogy egész nap abban üljön valaki, akár harminc fok feletti melegben” – fogalmazott.

A szakszervezeti vezető közölte: az általa vezetett szakszervezet, valamint az Egyesült Közlekedési Szakszervezet is formaruhagyűjtő akciót indított. A Facebook-oldalaik követőit arra kérik, hogy amennyiben van régi vagy használaton kívüli, a fővárosi közlekedési cégnél rendszeresített ruhadarabjuk, azt ajánlják fel a dolgozóknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére