Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tényleg senkit sem bosszant az EU vakcinabeszerzési kudarca?!

M. Kovács Róbert

2021.01.28. 13:30

Az Orbán-kormányt már szétkapták volna a kritikusai, de az is lehet, hogy tüntetők táboroznának a Kossuth téren, ha olyan bénán és erőtlenül tárgyalna a vakcinabeszerzésekről, ahogy azt Brüsszelben teszik. Nem hallom a magyar ellenzéki EP-képviselők hangos tiltakozását...
Brüsszel kudarcot kudarcra halmoz, miközben igyekszik központosítva ellátni Covid-19 elleni oltóanyaggal Európát.

És most már azt is nyilvánosan kimondták, hogy például az AstraZeneca engedélyeztetés alatt álló termékéből azért csak a kiugrott Nagy-Britannia ellátása után kapnak a maradó tagállamok polgárai, mert Brüsszel Londonnál három hónappal később (!) kötötte le a szükséges vakcinamennyiséget.

Érdekes, hogy amikor a magyar kormány kritizálja a központosított uniós beszerzést, akkor a teljes szélességében összegyurcsányozott baloldali blokk EP-képviselői rendre azzal állnak elő, hogy szó sem lehet kínai vagy orosz vakcináról, várjunk Brüsszelre. Miközben párttársaik hangosan szidják az Orbán-kormányt, hogy nem megfelelő a védekezés.

Na, ezt hívják ipari szintű kétszínűségnek.

Mert ugyanezek

a baloldali károgók most akár a tiltások ellenére is demonstrációkat szerveznének, ha kiderülne, hogy a magyar kormány késlekedés miatt rontotta saját alkupozícióját, és ezért nem jön elég oltóanyag...

Ugye, megvan az a sivalkodás, ami egy ilyen elképzelhetetlen helyzetben kialakulna?! Az összes félhiteltelen ellenzéki szakpolitikus – a kamuvideós Korózstól a rendre lyukra futó Szabó Tímeán át egészen Jakab Péterig – a kormány fejét követelné.

De valahogy a brüsszeli hibák bocsánatosak, megértendők. Teljes kussban van ebben az ügyben Cseh Katalintól Ujhelyi Istvánon át Dobrev Kláráig mindenki.

Mert

ha jól sejtjük, akkor ezt a DK-s posztot nem Brüsszelnek szánták:

Halló, baloldali EP-képviselők! Most kéne a magyarok érdekeit képviselni Brüsszelben, nem akkor, amikor a támogatások megvagdosásában kell részt venni.

Talán, ahogy itthon szokták, meg kellene kérdezni az EU illetékes szakbizottságait, jelentéstevőit... vagy valami... ne nekem kelljen már megmondanom ennyi jól képzett, sok nyugat-európai egyetemet megjárt képviselőnek, hogyan kell eredményes diplomáciát folytatni az EU központjában!

(Ja persze, majdnem elfelejtettem: hiába kérdezősködnek, a jogállamiságot zászlajára tűző Brüsszelben bizony üzleti titokra hivatkozva sok mindent el lehet rejteni, például a beszerzési szerződések részleteit is – amiket valamiért egyelőre sem a Helsinki Bizottság, sem a TASZ, sem az Amnesty nem kezdett el kiperelni...)

Annyira kíváncsi lennék, mit mondanak majd a balos politikusok választóiknak arról, miért nem tettek semmit, ha az EU késlekedése miatt lelassul a vakcinabeszerzés...

Valójában dehogy vagyok. Tudom.

Szerintük ezért is Orbán lesz a hibás... De arra azért kíváncsi leszek, hogy ezt milyen hazugsággal akarják majd bebizonyítani...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére