Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Távozásakor félmilliót kért a betegek adataiért az oltás beadását megtagadó orvos

888.hu

2021.03.19. 21:30

Kiss Csaba 2018-ban, az LMP támogatásával képviselőjelöltként országgyűlési választáson is indult.

 

Korábban Csongrád-Csanád megyében dolgozott, Eperjes polgármestere és a falu, valamint Árpádhalom háziorvosa is volt az egymillió forintra büntetett Kiss Csaba, az az erdőkertesi háziorvos, aki megtagadta a koronavírus elleni vakcina beadását a pácienseinek.

Amikor 2015-ben a szentesi járásban felmondott, magával vitte nyolcszáz beteg összes adatát, mondván, azok az ő szellemi terméke.

A helyettesítő orvos akkor több információval rendelkezett egy újszülöttről, mint a nyolcvanéves emberekről – írja cikkében a Délmagyar.

Bejárta az országot a hír, hogy Erdőkertes egyik háziorvosa, Kiss Csaba megtagadta a koronavírus elleni oltások beadását a pácienseinek. A doktor azt állította, nem azért nem olt, mert oltásellenes lenne, hanem azért, mert a rendelője nem alkalmas oltópontnak.

Egy februári nyilatkozatában viszont lapértesülések szerint azt mondta, hogy gyógyszerkísérletben nem vesz részt.

Kisst a Pest Megyei Kormányhivatal, mivel az oltás beadásának megtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak, egymillió forintra büntette. A háziorvos azt mondta, hogy az ügyet jogi útra tereli – írták.

Fotó: válsztás.hu

A tiszaszigeti származású orvos, Kiss Csaba neve nem ismeretlen a Csongrád-Csanád megyében élőknek. 2001-től még a szentesi járásban élt és dolgozott, Eperjes és Árpádhalom háziorvosa volt. 2006-ban és 2010-ben Eperjesen polgármesterré is választották. Regnálása idején zárt be a településen az általános iskola és az óvoda.

Kiss Csabának 2014-ben nem szavaztak újra bizalmat az eperjesiek. Néhány hónappal a helyhatósági választás után mindkét településen felmondta a háziorvosi munkáját, mert elmondása szerint lejáratókampány folyt ellene.

2014 őszétől 2015 februárjáig egyébként több mint száz betege kérte át magát másik háziorvoshoz.

Kiss Csaba eperjesi, árpádhalmi távozása hatalmas port vert fel. Az orvos ugyanis magával vitte a csaknem nyolcszáz árpádhalmi és eperjesi beteg adatbázisát, mert azt mondta, az ügyvédei szerint az az ő szellemi terméke, amiért ötszázezer forintot kért az eperjesi önkormányzattól. A kért összeget nem fizették ki neki. Kiss Csaba távozása után, adatok híján a helyettesítő orvos került nehéz helyzetbe, mivel egy újszülöttről is több adata volt, mint az idősebb páciensekről – írták.

Az asszisztenssel közösen, túlórában készítettek új beteglapokat a bekért kórházi zárójelentések és sok esetben a gyógyszeres dobozok alapján.

Kiss Csaba a főváros környékén helyezkedett el, és a politikai pályáról sem mondott le. 2018-ban az LMP országgyűlési­ képviselőjelöltje volt.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a napokban kiadott egy közleményt, ami szerint a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartanak minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. A MOK azt írta, elhatárolódnak minden, a kamara etikai normáival összeegyeztethetetlen módon megnyilatkozó orvostól – közölték.

A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Ebben idézték Tarnai Richárdot, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét is, aki szerint „miközben az ország óriási erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezésére, elfogadhatatlanok azon romboló cselekedetek és megnyilatkozások, amelyekkel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország legyőzhesse ezt a kórt”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia, van benne liberalizmus, de nincs benne demokrácia – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a postoj.sk című szlovák hírportálnak adott, szerdán este megjelent interjújában.

Közép- és Kelet-Európa adósosztályzatai átvészelték a koronavírus-sokkot

Ezt az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő szervezet közölte.

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

A Führerhez hasonlította Orbán Viktort a baloldali pókember és botránypolitikus.

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsány sült hallal a kezében pózolt büszkén Facebook-bejegyzésében. Elgondolni is nehéz, hogy a baloldali koalíció vezetője képes abba a mélységbe alámerülni, ahol politikai alattvalói, Jakab Péter meg Szabó Tímea parizeres, paprikás krumplis fotókat posztolgatnak. Jelezve, hogy ők is azon kis keresetű, egyszerű emberek közé tartoznak, akiket reménybeli szavazóiknak tekintenek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére