Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SZ1G – avagy a DK-s MSZP-légiós még hazudik is

Kovács Andrea Nikolett

2021.03.19. 19:30

Nem csak a kínai vakcina elleni hergelésével, de az azt követő magyarázkodással is hatalmasat bukott Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester. A 888-nak Lévai István Zoltán, a kerület fideszes képviselője elmondta: Szaniszló Sándor valótlan információt állított, ezzel riadalmat keltett, a kormány nem szállíttatja el a vakcinákat.

Szaniszló Sándor azon DK-s polgármesterek közé tartozik, akik a kínai és az orosz vakcina ellen kampányolnak. Dr. Lévai István Zoltán szerint ez a baloldali kampány része.

– Azt mondják, mindenki oltassa be magát, de csak azokat az oltásokat preferálják, amiből nagyon kevés van.

Ha elfogadnánk az álláspontjukat sokkal rosszabb helyzetben lenne Magyarország az átoltottság tekintetében.”

Az országban kínai vakcinából van a legtöbb – szögezte le a kormánypárti önkormányzati képviselő.

– Annak a kormányhivatali intézkedésnek, amit Szaniszló meglovagolt, az volt a célja, hogy felmérjék hány felhasználatlan kínai vakcina van a kerületben. Fel akarják gyorsítani az oltási folyamatot, hogy a veszélyeztetett korosztály minél hamarabb védett legyen, hiszen napról-napra nő a fertőzöttek száma – emelte ki a képviselő, aki szerint Szaniszló a tegnapi Facebook bejegyzésével egyértelműen azt akarta elérni, hogy lassítsa, akadályozza az oltási folyamatot.

– Közbizalmat rontó tevékenységet végzett a kínai vakcina ellen ezzel megkérdőjelezve az oltóanyag sikerességét. Azt sugallta, hogy a kínai vakcina nem jó, a XVIII. kerületben sem kérik az emberek, pedig ez nem igaz. Közel 6 ezer kínai vakcina érkezett eddig a kerületbe, és a megmaradt vakcinák száma elenyésző.

Az az állítás, miszerint Pestszentlőrinc polgárai nem fogadják el a keleti vakcinát, nem igaz. Nőtt az oltásra regisztrálók száma és nagyobb az oltási kedv is.”

Még a baloldali gondolkodású orvosok is azt mondják, hogy nincs jó, meg rossz vakcina, minden jobb, mint a betegség, mint a vírus – emelte ki Lévai.

A képviselő kiemelte: a kerületben nagyon sok ember kereste meg őket, folyamatosan csörög a telefon. Különösen azok az idősek ijedtek meg, akiknek már megvolt az első adag kínai oltása és nem tudják, mi lesz a másodikkal.

– Felháborodásuknak adtak hangot azok is, akik várják, hogy sorra kerüljenek. Ez nem vezet előre, nem segíti a védekezési folyamatot – hangsúlyozta a fideszes képviselő.

Szaniszló Sándor ezen felül „Vakcina kérdőívet” is készíttetett a 60 év feletti kerületiek részére. Az adatlapot e-mailben és postán is megkaphatták. Lévai szerint ez az egész az adatgyűjtésről szól, továbbá egy olyan hamis, látszatképet akar adni, mintha Szaniszlónak kompetenciája lenne és tudna segíteni abban, hogy az emberek hamarabb oltáshoz jussanak.

A kérdőív legfőbb célja a zavarkeltés. Nem beszélve arról, hogy drága is. A XVIII. kerületben közel 25-30 ezer 60. év feletti lakó él. Ha valaki nem tud segíteni, az legalább ne ártson”

– szólította fel konstruktív járványvédelemre polgármesterét Lévai István Zoltán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére