Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sportsikerek potyautasai

888.hu

2021.06.22. 12:45

A balliberális politikusok éveken át támadták a sportberuházásokat, kárörvendtek a kudarcoknál, de most, amikor beérett az elmúlt évtized sportfejlesztéseinek eredménye, politikai hasznot akarnak húzni a sportsikerekből, és már nem kampányolnak a „stadionstop” szlogennel – írja a XX. Század Intézet.

 

Míg Karácsony Gergely tüntetőleg nem vett részt főpolgármesterként a Puskás Aréna avatásán, ma már abban a telt házas stadionban fotózkodik a magyar–portugál meccsen. Jól rávilágít ez a jelenség a baloldal hitelességi válságára, hiszen „divatpolitizálást” folytatnak:

ha éppen a magyar foci szidásával tudnak szavazókat toborozni, akkor azt csinálják, ha viszont a többség a magyar válogatottnak szurkol, akkor abból igyekeznek politikai hasznot húzni.

A rendszerváltoztatás után az állam egyik napról a másikra kilépett a sport mögül, úgy, hogy nem volt magántőke, ami a továbbiakban biztosította volna a finanszírozást. Ezt a hátrányt hozta be az Orbán-kormány 2010 után az állami szerepvállalással, amelynek keretében a foci mellett szinte minden sportág finanszírozását igyekezett rendbetenni, az infrastruktúrát fejleszteni.

Az elmúlt egy évtized sportberuházásainak eredményei mára beértek: egyre sikeresebben szerepel a magyar fociválogatott, de más sportágakban is komoly sikereket ért el Magyarország. Emellett Magyarország – Romániával ellentétben – egymás után kétszer is kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra, a Ferencváros pedig a Bajnokok Ligájába való bejutás selejtezőjében kiejtette a horvát bajnok Dinamo Zagrebet.

Szoros kapcsolat van e siker és a kormány sportpolitikája között, amely egy átfogó stratégiát követ: a tömegsport támogatása és a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése mellett a versenysport erősítése is kiemelt szerepet kapott.

Nem meglepő, hogy a baloldali politikusok éppen e nemzeti identitáserősítő szerep miatt támadják a sportberuházásokat és a sportfejlesztéseket,

hiszen globalista, a nemzetállamok lebontását célul kitűző szemléletükbe ez nem illeszthető be.

Az elmúlt egy évtizedben végrehajtott sportfejlesztések leglátványosabb megnyilvánulásai a stadionépítések voltak, amelynek ellenzésére a baloldal többször is egész kampányt épített. Egyebek mellett a budapesti olimpia megrendezését ellehetetlenítő Momentum és Karácsony Gergely is a sportfejlesztések ellen kampányolt, a 2019-es önkormányzati választási kampányban például „stadionstop” szlogennel hangolták az embereket a – többek között munkahelyteremtő és innovatív – beruházások ellen.

Nem csoda hát, hogy a magyarokat jogosan büszkeséggel eltöltő Puskás Arénát is méltatlan módon támadták a balliberális politikusok, Karácsony Gergely főpolgármesterként tüntetőleg még az új nemzeti stadion 2019-es avatására sem ment el.

Miután London a szigorú beutazási szabályok miatt egyre valószínűbb, hogy nem tud helyszínt biztosítani az Európa-bajnokság döntőjének, a The Times információi szerint a mérkőzés megrendezésére a budapesti Puskás Arénában kerülhet sor. Mindez a magyar kormány sikeres járványkezelésének is köszönhető, hiszen a kiemelkedő itthoni átoltottság miatt egyedül Magyarország vállalta a mérkőzések telt házas megrendezését.

A balliberálisok korábban nemcsak a stadiont, hanem a telt házas mérkőzéseket is teljes erőbedobással támadták.

Karácsony Gergely párttársa, Szabó Tímea például ezt írta idén áprilisban a Facebookon: „Csak egyetlen tébolyult pályázó vállalta, hogy telt házas mérkőzéseket tart: Orbán Viktor. [...] Le kell szedálni, különben nyáron jön a következő lezárás, a következő rekordhalálozási hullám!” De Fekete-Győr áprilisban ugyancsak negyedik hullámot vizionált az Eb-re, a portugálok elleni mérkőzésen azonban már Karácsony Gergelyhez hasonlóan ő is ott szurkolt a telt házas lelátón.

A haszonleső balliberális politikusok ma már nem követelnek „stadionstopot”, sőt a sportsikerekre potyautasként ráülve úgy tesznek, mintha sosem ellenezték volna a stadionfejlesztéseket, sőt a focimeccseken is büszkén részt vesznek. Ez – amellett, hogy igazolja a kormány elmúlt egy évtizedes erőfeszítéseit ezen a területen – jól rávilágít arra, hogy felelőtlen módon csupán politikai haszonszerzés motiválja őket, amikor az ország sorsát és jövőjét is eldöntő kérdésekről véleményt alkotnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kövér: Csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes 

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes – mondta Kövér László hétfőn a felvidéki Somorján a kitelepített magyarok emlékművének átadásán.

Karácsony: A migránsok jogainak biztosítása erkölcsi kötelességünk

Karácsony Gergely egy német lapnak hivatkozva arról beszélt, hogy fontos a migránsok megfelelő jogainak biztosítása, de nem fog ezzel kampányolni, mert akkor elvesztené a választást.

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián.

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

LMBTQ színek, videók és olimpikonok is harcba szálltak a heteroszexualitás ellen a mai nap.

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Videókban mutatják be a gyerekeknek a szexualitás minden fajtáját, kihegyezve az LMBTQ-ra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére