Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-listás, műanyag klitoriszt ajándékozó EP-képviselő vizsgálja a magyar jogállamiságot

888.hu

2021.09.29. 14:20

Színes egyéniségek fogják vizsgálni a jogállamiság kérdését hazánkban, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága ugyanis telis-tele van LMBTQ-aktivistákkal, migránspárti politikusokkal, sőt szélsőbalos leszbikus feministával. Na, nézzük meg részletesen a listát!

 

Magyarországra érkezett az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) delegációja. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a testület a jogállamisági normák érvényesüléséről kíván „tájékozódni”. A delegáció hazánkba látogató tagjai a következők:

  • Gwendoline Delbos-Corfield (Zöldek, Franciaország),
  • Malin Björk (Baloldali Párt, Svédország),
  • Bettina Vollath (S&D, Ausztria),
  • Isabel Wiseler Lima (EPP, Luxemburg),
  • Donáth Anna (Renew Europe, Magyarország),

illetőleg két jobboldali, nem magyarellenes politikus,

  • Nicolas Bay (ID, Franciaország) és
  • Jorge Buxadé Villalba (ECR, Spanyolország).

Mutatjuk, mit érdemes tudni róluk.

Isabel Wiseler Lima luxemburgi szocialista politikus 2021 tavasza óta felel a magyar jogállamiság témaköréért. A gyermekvédelmi törvényt elítélő júliusi EP-határozat néppárti jelentéstevője volt, felszólalásában

vehemensen támadta a törvényt.

A baloldali politikus erősen migránspárti, ráadásul az LMBTQ-témakörben is mélyen egyetért a balos frakciók álláspontjával. Párttársa, a korrupciós botrányában fuldokló Frank Engel is éles kritikákkal illeti Magyarországot. Engel egy a párthoz köthető nonprofit szervezeten keresztül 40 ezer eurót kapott tagtoborzásra, tényleges munkát azonban nem végzett. Ennek ellenére a korrupt politikus a mai napig a párt elnöke.

Bettina Vollath szocialista, migrációpárti képviselő, akit arról ismerhet az olvasó, hogy korábban független bíróságok és sajtószabadság nélküli látszatdemokráciának nevezte Magyarországot, és a magyar felsőoktatási törvénnyel szemben is fellépést követelt. Azt javasolta, hogy „ne mindig csak a bíróságokra hagyatkozzanak, hanem politikailag oldják meg az ügyet”.

A gyermekvédelmi törvény is bökte a csőrét, az utóbbi időben gyakran tweetelt a magyar LMBTQ-közösség vélt sérelmeivel, illetve a pécsi Pride-dal kapcsolatban. A politikus arról ismert, hogy 2009-ben egy grazi szervezetnek nem akarta megfizetni a 15 ezer eurós tartozását.

Gwendoline Delbos-Corfield zöld- és migránspárti képviselő szintén lelkes LMBTQ-aktivista, éles kritikával illette a gyermekvédelmi törvényt, amelynek kapcsán Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését kérte. A 2019-es ciklusban vette át Judith Sargentinitől a magyarországi jogállamiság ügyét. (2018-ban a Sargentini-jelentés alapján indult meg a 7-es cikk szerinti eljárás Magyarországgal szemben.) Miután átvette a jelentést, közleményben a demokrácia romlását tárgyalta. Néhány héttel ezelőtt a LIBE bizottság ülésén azt követelte, hogy a helyreállítási alapból érkező EU-s pénzek elköltésére vonatkozó helyreállítási terv jóváhagyása előtt Magyarországot százszor jobban vizsgálják meg, mint más országokat.

Kevesen tudják, hogy Malin Björk Svédország első nyíltan leszbikus képviselője, aki szivárványcsaládban él. A fentiekhez hasonlóan aktívan támadja Magyarországot és Lengyelországot, migrációpárti, ő javasolta, hogy

az Európai Unió tagállamaiban évente 240 ezer migránst osszanak szét.

Januárban azt a kijelentést tette, hogy mind a svéd, mind az uniós menekültpolitika rasszista, meglátása szerint ennek az egyik oka a magyar miniszterelnök. Nemtetszését fejezte ki a gyermekvédelmi törvény kapcsán, a magyarországi demokrácia és a jogállam leépítése részének nevezte az LMBTQ-jogok csorbítását. A szélsőbalos Björk társalapítója és szerkesztője volt

egy feminista-leszbikus magazinnak.

A svéd politikában kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy annak ellenére felveszi az európai parlamenti napidíját, hogy Brüsszelben él. Ráadásul az Európai Parlamenttől kapott pénzügyi keretének egy részét – saját bevallása szerint is – a balos frakció logójával ellátott műanyag női klitoriszra költötte.

Továbbá Björk neve feltűnik a Soros-listán is, amelyen a Nyílt Társadalom Alapítványok megbízható európai szövetségeseit sorolták fel.

A hab a tortán: a személyes magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna momentumos képviselő

saját országa ellen fog vizsgálódni.

Donáth egyébként Gwendoline Delbos-Corfielddel és Vera Jourovával is jó barátságot ápol.

De hogy legyen valami pozitív is:

Nicolas Bay hazánk egyik nagy támogatója, kiemelt fontosságúnak tartja a magyar bevándorláspolitikát, hangsúlyozva, hogy „a multikulturalizmusról Nyugat-Európában soha nem kérdezték meg az embereket”. Kiállt Magyarország mellett, amikor jogállamisági vádakkal illettek bennünket, de mellettünk volt akkor is, amikor az Európai Parlament diktatúrát kiáltott a veszélyhelyzeti törvény miatt. Bay szerint akkor azért kapta Magyarország a kritikát,

mert nem fogadja el az uniós migrációs politikát.

A Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta, az utazás valódi célja, hogy ártsanak a magyar kormánynak.

Jorge Buxadé Villalba is támogatja a nemzeti szuverenitást: legutóbbi felszólalásában arra kérte az Európai Parlamentet, hogy

tartsa tiszteletben a nemzeti kormányokat és parlamenteket.

Ellenzi a bevándorlást, éppen ezért aktívan támadja az Európai Bizottság migrációs politikáját. A jogállamiság kérdésében rendre Magyarország és Lengyelország mellé áll, gyakran utal arra, hogy kettős mércét alkalmaznak a két országgal szemben. A gyermekvédelmi törvény kapcsán is támogatólag lépett fel, kijelentette: Budapesten egy homoszexuális ember nagyobb biztonságban van, mint Molenbeekben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére