Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sikeres az ellenzéki halálkampány a saját szavazóik körében

888.hu, Mandiner

2021.04.27. 13:00

Az ellenzéki szavazók nagyobb mértékben utasítják el a keleti vakcinákat, mint a kormánypártiak.

 

A német baloldali Friedrich-Ebert-Stiftung és Policy Solutions megbízásából a Závecz Research készített kutatást arról, hogyan áll a magyar lakosság a vakcinakérdéshez – adta hírül a Mandiner.

A kutatásból kiderül, hogy a kormánypárti válaszadók 71 százaléka oltatná be magát. Az ellenzéki szavazók között 12 százalékponttal (59%), a bizonytalanok között pedig 16 százalékponttal (55%) kisebb az oltási hajlandóság a kormánypártiakhoz képest, magyarul az ellenzék a saját szimpatizánsainak életét kockáztatja, amikor a vakcina ellen hergeli az embereket.

A vakcinák támogatása viszont már egy kicsit jobban megosztja az embereket. A kormánypártiak 71 százaléka, az ellenzékiek 67 százaléka, míg a bizonytalanoknak csupán az 56 százaléka adatná be magának valamelyik nyugati vakcinát. A keleti oltóanyagok esetében már sokkal nagyobb a két politikai fél közötti különbség:

az ellenzékiek abszolút többsége (51%) elutasítja a kínai vakcinát, azt csak tízből négy ellenzéki adatná be magának.

A kormánypártiak többsége (62%) a kínai vakcinát is elfogadná. Az orosz vakcina elfogadásának mutatói hasonlóan rosszak az ellenzéki választók között.

A Policy Solutions kutatása nagyon jól bizonyítja, hogy az ellenzék vakcinaellenes kampánya, mint például a DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán nyilatkozata, amikor arról beszélt,

hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte,

igenis negatív hatással van a magyarok járvány elleni küzdelmére, mert a győzelemhez az kell, hogy az országban minél többen beoltassák magukat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére