Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Róna Péter, a baloldal bukott jelöltje megint a rezsicsökkentést támadja | VIDEÓ

888.hu

2022.08.05. 13:40

Róna Péter, a baloldal volt köztársaságielnök-jelöltje megint elkezdte szidni a rezsicsökkentést. A Heti TV-ben arról értekezett, hogy piaci árak kellenének az embereknek, eleve mindenkit a spórolásra kellett volna ösztönözni, és arra, hogy otthon pulóvert vegyenek fűtés helyett. Róna korábban brutális adóemelést és az ársapkák eltörlését követelte, hasonlóan Gyurcsány Ferenchez, a baloldal vezéréhez – írja az Origo.hu.

 

Nézze, ez a rezsicsökkentési formulamodell, amit a kormány magáévá tett, az »a« rossz modell”

– mondta Róna Péter a Heti TV-ben. Szerinte egy nemzetgazdaságnak az első számú feladata az, hogy a felhasználását a lehető legnagyobb mértékben korlátozza, tehát spóroljon a lakosság. A bukott baloldali köztársaságielnök-jelölt szerint

most a feladat az, rászoktatni a lakosságot, hogy kevesebbet fogyasszon, és akkor hogyha fizeti a piaci árat, de kap pénzt, ami segíti őt, akkor ő eldöntheti, hogy akkor most felveszi azt a szvettert, és nem fűt 25 fokon, ugye vagy inkább alsó ingben lézeng a lakásában.”

 

Totális megszorítást vezetne be Róna

 

A bukott baloldali államfőjelölt még július közepén szintén a Heti TV-ben azt mondta, ársapka nem kell, rezsicsökkentés nem kell, a piachoz kell alkalmazkodni. Róna Péter szerint a rászorulókat kell segíteni, de az nem megy, hogy fizessen mindenki kevesebbet a fogyasztásáért.

 

A piaci árat kell megfizetni, de aki szerényebb körülmények között él, annak az állam adjon havi támogatást. Ez így működik például Spanyolországban”

magyarázta.

Ez a felvetés a segélyezés politikáját jelenti, amely már megbukott a 2010 előtti balliberális kormányzás időszakában. Ezen változtatott az Orbán-kabinet, a foglalkoztatás közel egymillió fővel bővült az elmúlt tizenkét év alatt.

 

Róna Péter nem először támadta a rezsicsökkentést és a benzinárstopot, ahogy tették ezt más baloldali és liberális közgazdászok, így mások mellett Surányi György volt jegybankelnök.

 

A számok azonban azt mutatják, hogy egyes élelmiszerek árának rögzítése és a benzinársapka igenis működik, mert mintegy öt-hat százalékkal visszafogja az inflációt a kormány többi intézkedéseivel együtt.

Róna korábban is elképesztő ötletekkel állt elő. A baloldal köztársaságielnök-jelöltje 20, 25, 30 és talán 35 százalékos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazta, úgy, hogy az alsó, 20 százalékos kulcsot már háromszázezer forintnál alkalmazni kelljen.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére