Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Románul gratulált Marosvásárhely új, magyar polgármesterének a Momentum

Horváth Tamás

2020.10.06. 13:40

Soós Zoltán személyében 20 év után lett újra magyar városvezetője Marosvásárhelynek, Baja momentumos önkormányzata mégis egy román nyelvű levéllel köszöntötte az újdonsült polgármestert.

Szeptember 27-én önkormányzati választást tartottak Romániában, melynek magyar szempontból az egyik legörömtelibb pillanata az volt, amikor kiderült, hogy 20 év elteltével ismét magyar polgármestere lesz Marosvásárhelynek. A közel 60 ezer magyar lakost számláló székelyföldi városban Soós Zoltán diadalmaskodott, aki bár függetlenként szállt ringbe, mindkét nagy erdélyi magyar párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) támogatását is élvezte.

Soós győzelme már csak azért is felüdülést hozott a helyi magyarságnak, mert az előző polgármester, a román Dorin Florea rendre magyarellenes uszítással kívánt magának politikai tőkét kovácsolni. A 2018-as székely szabadság napja kapcsán például úgy fogalmazott: „Az lenne a legjobb, ha mindenki otthon maradna, és a családjával töltené a szombatot, a városban nincsenek kisebbségiek, mindenki egyenrangú.”

Nyirati Klára bajai polgármester és Fekete-Győr András

Ezek fényében még inkább meglepő, hogy Baja baloldali önkormányzata románul köszöntötte a frissen megválasztott Soós Zoltánt. A 888.hu birtokába került román nyelvű gratulálólevelet Nyirati Klára, a város momentumos polgármestere és Preininger Rozália határon túli és nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnok írta alá.

Íme, az inkriminált levél:

Ha azonban azt vesszük, hogy Nyirati Klára pártjának elnöke, Fekete-Győr András a romániai önkormányzati választások előtt videóüzenetben kérte az erdélyi magyarokat, hogy a magyar jelöltek helyett a Momentum román testvérpárját, az USR PLUS-t támogassák, akkor már más a leányzó fekvése.

Sőt, még az is elképzelhető, hogy a gratulálólevelet (melyből egy szóval sem derül ki, hogy Marosvásárhelynek újra magyar polgármestere lett és Soós Zoltán sincs nevesítve benne) már jó előre betárazta a bajai polgármester, várva, hogy egy román jelölt diadalmaskodjon a székelyföldi városban. Mivel azonban ez nem történt meg, a levelet elküldték a választáson győztes Soós Zoltánnak.

Bármelyik forgatókönyv is valósult meg, ez mindenhogyan vérciki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migráns ügyben az uniós biztos

Hónapok óta mantrázza ugyanazt migráns ügyben az uniós biztos

2020. november 24.: A migránsok már most az európai társadalom részét képezik. 2020. május 18.: Sok olyan ember van köztünk, akik migrációs háttérrel rendelkeznek és ők is közénk valóak, a részeseink.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére