Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Repülőjegyadó? A baloldalon okés

888.hu, origo.hu

2021.06.08. 14:35

Tállai András pénzügyminiszter-helyettes az Origónak tett nyilatkozatából kiderült, hogy bár a baloldal az alacsony adókkal kampányol, mégis egyre több és több adót vetne ki. Ilyen a repülőjegyadó is.

 

Még alig vagyunk túl a járványhelyzeten, de a baloldal máris brutális megszorításokat akar. Csak adócsökkentés jöhet szóba, ezért a kormánytöbbség lesöpörte a baloldal minden adóemelési javaslatát – olvasható az Origónak adott interjúban.

Összesen kétszázmilliárdot akartak beszedni, emellett pedig bevezették volna a repülőjegyadót. Az utóbbi tízmilliárdos sarccal padlóra vitték volna a turizmust. Egyes baloldali javaslatok eközben a céges adót növelték volna. Ezzel röpke 600 milliárdot húztak volna ki a magyar vállalkozások zsebéből”

– mondta Tállai András. Majd hozzátette, hogy a baloldal pontosan azt csinálja, amit Gyurcsányék csináltak 2008-ban. Ez az igazi megszorítás, tőrőlmetszett gyurcsányi tempó. Ezt azonban a kormány nem hagyja, ahogy eddig, úgy ezután is minden ilyen javaslatot lesöpör az asztalról.

Míg az ellenzék emelné az adókat, addig a kormány a jövőben az adók csökkentését tervezi.
A következő évtől nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 évesnél fiatalabb munkavállalóknak, ezzel 140 milliárd forint marad több mint 300 ezer fiatalnál. A munkaadók közterhe év közben két százalékponttal csökken, ami újabb 250 milliárdot jelent évente a vállalkozásoknak. A rezsicsökkentés fennmaradását, vagyis az olcsó lakossági áramot és gázt pedig azzal garantálja az állam, hogy az energiaellátó vállalatoknak kedvezményes adószabályokat alakítanak ki. A könnyítések egy részéről már ma voksol a törvényhozás, másik részét a jövő héten, a 2022-es költségvetés megszavazásakor fogadhatja el – olvasható a cikkben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére