Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pszichiátriai kezelésre vonul el a Horthy-szobor megrongálója

M. Kovács Róbert

2020.07.07. 11:00

Önkéntes pszichiátriai kezelésre vonul be egy pomázi kórházba T. Edit, az a 45 éves nő, aki maga büszkélkedett el vele, hogy vörös festékkel leöntötte Horthy Miklós szobrát. Minderről maga számolt be közösségi oldalán, hozzátéve: „így kapom a legkevesebb gyógyszert”. Nagy kérdés, vajon ez a lépés az elmeállapotának vagy az ellene indult eljárásban alkalmazott védekezési taktikának tudható-e be.
Aláírtam, mert egyszerűbben fogalmazva így kapom a legkevesebb gyógyszert. (16:18-kor, 2020 július 6. ) A pszichiáter érdeke, hogy ne legyen belgyógyászati maradandó bajom

– ezt írta a Facebook-oldalára hétfőn T. Edit, az a 45 éves nő, aki ellen rongálás vétsége miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután elbüszkélkedett vele a közösségi hálón, hogy vörös festékkel öntötte le a Szabadság téri református templomot és Horthy Miklós mellszobrát.

A 45 éves nő hihetetlen aprólékossággal számolt be róla, hogyan vette meg a rongáláshoz használt vörös festéket, de még a festékpöttyös kezéről is tett ki fotókat.

Mostani bejegyzése pedig arra utal, hogy önként vonul be pszichiátriai kezelésre egy pomázi kórházba. Ugyanakkor a bejegyzésből kiderül, hogy máris pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt áll,

vélhetően nem kis mennyiségű pszichotikum beszedésére kötelezhette kezelőorvosa, ha annak belgyógyászati káros hatásaitól kell tartani.

A büszke rongáló ugyanakkor az elmúlt napokban több olyan posztot is kitett a Facebook-oldalára, amelyek – annak ellenére, hogy erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt indult ellene büntetőeljárás – békességre buzdítanak.

Joggal merül fel azonban a kérdés: vajon az az ember, aki ilyen büszke indulattal volt képes néhány napja megrongálni egy közterületi szobrot, mitől juhászodott meg néhány nap alatt teljesen?

Vajon az alkalmazott gyógyszeres kezelés, a büntetőeljárásban rá váró szankció, vagy esetleg a maga ellen kiváltott népharag tette csendes, békés, gyógyulni vágyó személyiséggé az erőszakos rongálót?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére