Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Piszkos Fred a fasorban sincs... Dobrev nála is jobban kavarja

M. Kovács Róbert

2020.03.30. 16:30

Rejtő Jenő klasszikusában Piszkos Fred, a kapitány mindig kavarja... Hogy éppen a „málnaszőrt” vagy a szálakat, az mindig utólag derül ki. De a legendásan ápolatlan szakállú lecsúszott fregattkapitány egy dologban konzekvens: ha ő kavarja, a közvetlen környezete többnyire jól jár. Nem úgy Dobrev Klára esetében, aki jó hírünket keltve megint nemzetközi újságíró-válogatott fülét köpködte tele „Orbán-diktatúrával”. Tudjátok, miről beszélt nekik?! Nem, nem a járványról... Csakis a koronavírus-törvényről. Mert neki ez a fontos.

„Szervusztok! Gyorsan nektek is be akarok számolni arról, hogy éppen most fejeztem be egy sajtó-háttérbeszélgetést európai újságírókkal. Huszonöt újságíróval beszéltem, németekkel, franciákkal, svájciakkal, osztrákokkal arról, hogy mi a helyzet Magyarországon” – kezd bele Gyurcsányné, született Dobrev Klára Facebook-videójába, amit aztán 5 percen át szaval.

Hogy miről?! Hát nem éppen arról, hogy mi a helyzet Magyarországon. Nem arról, hogy Magyarországon a egyébként minden járványügyi információval ellátott Operatív Törzs értékelése szerint nincs robbanásszerű terjedés. Nem arról, hogy a magyar emberek annyira bíznak a kormányban, hogy többségük maradéktalanul betartja a megalkotott szabályokat, ezért nincs káosz. Nem arról, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszer nem utólag kullog az új események után, hanem már a csoportos megbetegedések szakaszában felkészül a tömeges megfertőződés időszakára és járványkórházat épít, felkészíti az egészségügyet eszközellátási vonalakkal, ahelyett, hogy az ellenzékiek által gerjesztett káosz miatt tömegesen tesztelne olyanokat, akiknek semmi bajuk, vagy azok között szórná szét a nehezen beszerezhető védőeszközöket, akik koronavírus-fertőzöttet még tévében sem láttak.

Nem. Gyurcsányné, született Dobrev Klára az általa csak „felhatalmazásiként” minősített, valójában a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény tervezetéről beszél – 5 percben.

Mert neki(k) ez a fontos. Az a fontos, hogy amikor mindenkinek egy emberként kellene követni az utasításokat, hogy a legkisebb arányú emberáldozattal és a lehető legkisebb gazdasági veszteséggel túléljük ezt az előttünk álló időszakot, akkor ő csökkenthesse a kormány iránti állampolgári bizalmat, ezzel fokozva a bizonytalanságot. Olyannyira, hogy ha itthon már nem hisznek az emberek az ilyen hangulatkeltésnek (mert hát meg kell nézni a felméréseket: nem hisznek), akkor gyorsan elrohanjon oda, amit ő Európának nevez. Abba az Európába, ami néhány nyugat-európai baloldali újságíróból, vagy az Európai Parlament, netán Bizottság balliberális tagjaiból áll. Ha már itthon nem ér el semmit a sipákolással, mert az emberek látják a kormányzati intézkedések hatékonyságának bizonyítékát, a lapos járványgörbét, akkor igyekszik rossz hírünket kelteni külföldön.

Lelke rajta. De ugye, kedves Klára, nem lepődik meg majd, ha a magyarok, akik most másra, egy Önnél sokkal nagyobb veszélyre koncentrálnak, akkor is tesznek majd magasról a szavaira, amikor 2022-ben drága hitvesével együtt próbálnak majd licitálni a kormányzásért?! Csak mert akkor mindegy lesz, hogy mit mond külföldi újságíróknak. Mint ahogy járványügyi szempontból most is teljesen mindegy...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére