Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzhiányról beszélnek, mégis milliós bónuszokat osztogatnak

888.hu

2021.05.30. 16:05

Ezek az ellenzéki polgármesterek. Pécsen, Miskolcon és a Baranyi Krisztina vezette IX. kerületben ugyanaz a tendencia figyelhető meg: miközben a kormányt állítólagos forrásmegvonással vádolják, bőszen adakoznak sajátjaiknak.

Az adatradar.hu portál által kikért adatokból kiderült, hogy a ferencvárosi balliberális vezetés 2019-hez képest

több mint kétszeresére növelte az alpolgármesterek, a jegyző, az aljegyzők, az irodavezetők és helyetteseik, valamint a csoportvezetők jutalmazására fordított összeget.

Igaz, Baranyi Krisztina tavaly év végén még felháborodva kérte számon a kormányt, hogy miért tiltják meg az önkormányzati adóemelést, amikor a koronavírus-járvány miatt hozott kormányzati intézkedések így is nehéz helyzetbe hozták az önkormányzatokat.

A Veres Pál vezette Miskolcon is hasonló jelenség figyelhető meg, ahol nemrég még arról beszéltek, épp csak nem ment csődbe a város. Bár a baloldali polgármester itt is a kormányra igyekezett hárítani az okokat, a Miskolc Holding Zrt. munkavállalóinak egy levelében azt írta,

Tavasszal azt gondoltuk, nem szükséges mindenhol ugyanakkora takarékosság, ezért nem mindenhol egyformán csökkentettük a költségeket, ez tévedés volt, bár a város gazdasági helyzetén az sem javított volna…

Az adatradar.hu azonban megtudta: a miskolci önkormányzat a 2019-es választások után harminc dolgozójának osztott ki 75 ezer forint körüli karácsonyi jutalmat.

Pécsett a város ellenzéki vezetése ugyancsak összeomlás közeli állapotokról és megszorításokról szónokolt, azonban az állítólagos nehéz helyzet ellenére szintén megnőtt a jutalmak összege.

A 2019. decemberi 1,8 millióval szemben tavaly már 2,3 millió forintnál többet fizettek ki bónuszként vezető tisztségviselőknek – hívja fel rá a figyelmet az internetes portál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére