Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

888.hu

2022.01.22. 14:15

Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban – írja a Mandiner szombaton.

 

A Mandiner Bangóné Borbély Ildikó és a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásuktól azt az információt kapták, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége. A szocialista politikus nyilvános életrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára (szerk.: a képviselő a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának gazdálkodási és menedzsment képzésére gondolhatott) járt és 2013-ban végzett.

A képviselők felelnek az önéletrajzuk tartalmáért

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudjuk, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, s ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy „tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan

semmilyen adat nem található”.

Megkeresték az Országgyűlés Hivatalát is. Onnan azt az információt kapták, hogy nekik semmilyen kompetenciájuk nincsen arra, hogy ellenőrizzék egy országgyűlési képviselő önéletrajzának tartalmát. Azért kizárólag a képviselő felel.

Bangóné Borbély Ildikót is megkeresték állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta

nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en.

Bangóné 2003-ban lépett be a Magyar Szocialista Pártba, előbb a megyei választmány tagja, majd 2008-ban a nádudvari szervezet elnöke volt, 2010-ben a megyei elnökség tagjává választották. A 2010-es önkormányzati választásokon a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe került be. 2011-ben a püspökladányi időközi országgyűlési választásokon az MSZP jelöltje volt, a harmadik helyen végzett a fideszes Bodó Sándor, illetve a Jobbik jelöltje mögött. 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották, jelenleg a párt csepeli szervezetének az elnöke.

Csak listáról juthat be a parlamentbe

Bangóné 2014 óta tagja a parlamentnek, első alkalommal a Hajdú-Bihar megyei 5. számú – Hajdúszoboszló központú – országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Ám az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-lista 20. helyéről sikerült mandátumot szereznie. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje volt, de a választás előtt visszalépett Szabó Szabolcs (Együtt) javára, aki így nyert is, így Bangóné megint lista 14. helyéről jutott az Országgyűlésbe.

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit.

Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten”

– mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Idén szintén az ellenzék közös országos listáján szeretne befutó helyre kerülni, mert

nem indulhat egyéniben.

Az ellenzéki előválasztáson ugyanis újra Hajdúszoboszlón próbálkozott pártja, valamint a Párbeszéd és a DK színeiben. Ám 54,5:45,5 százalék arányban vereséget szenvedett Kiss Lászlótól, akit a Momentumon kívül a Jobbik, az LMP, az Új Kezdet, az Új Világ Néppárt és Márki-Zay mozgalma is támogatott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére