Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktort támadják, miközben éppen Nagy-Britanniában tombol a zsidóellenesség

888.hu - Mandiner

2021.05.29. 12:00

A magyar miniszterelnök tegnap Londonba utazott, hogy személyesen – angolul, tolmács nélkül! – tárgyaljon a brit miniszerelnökkel, Boris Johnsonnal. A látogatás hírére azonban előbukkant számos bukott baloldali politikus és hangadó, hogy sorban ítéljék el Johnsont.

Antiszemitizmussal és demokrácia-ellenességgel vádolják a brit baloldalon Orbán Viktort – olyan emberek, akik a múltban iszlamista terroristák iránt voltak megértők, vagy a venezuelai diktatúrát méltatták.

A Mandiner írta meg, hogy olyan személyek kérték számon – Johnsonnak megfogalmazott kritikájukon keresztül – Orbánon a demokráciát, a toleranciát és az emberi jogokat, akiknek saját eddigi teljesítménye finoman szólva sem volt makulátlan ezeken a területeken.

Idézik Jeremy Corbyn volt baloldali pártelnököt, aki a Twitterre ezt írta:

Ma Boris Johnson fogadni fogja Magyarország volt elnökét (!), Orbán Viktort. Johnsonnak szembe kell szállnia Orbán kormányának holokauszt-revizionizmusával, antiszemitizmusával és iszlamofóbiájával, illetve a feltartóztatott menekültek fizikai abúzusával.”

 

A lap megjegyzi, hogy ugyan az nem teljesen világos, hogy mióta nem Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét. Ami igazán érdekes, azok a vádak, miszerint Corbyn egy elnyomó, antiszemita, és még iszlamofób politikusnak bélyegezte a magyar kormányfőt. Talán minden olyan mantrát felmondott, amelyektől már nem csak a miniszterelnök, de a magyar állampolgárok is a baloldali hergelők áldásos tevékenységeiknek köszönhetően.

Azonban mindez azért is különösen ellentmondásos, mert

Corbynt 2019-ben a Simon Wiesenthal Központ az év legantiszemitább közszereplőjének választotta.

Mint emlékezetes, Corbyn 2009-ben olyan módon fogalmazott a palesztin öngyilkos merénylőkről, mintha meg tudná érteni döntésüket:

„Emlékszem, amikor egyszer megkérdeztem pár fiatal palesztint Nabluszban. Leültem közéjük és azt mondtam: mit gondoltok az öngyilkos merénylőkről? Mindegyikük ismert valakit, aki követett el ilyet. Egyikük sem értett velük egyet, de mind tudták, hogy miért követték el azokat ismerőseik. Azt mondták, képzeljem magamat az ő helyükbe: reménytelenség, elnyomás, keserűség. Ez az, ami ide vezet.„

 

Az írására Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár válaszolt: „@jeremycorbyn az a férfi, akit a saját pártja felfüggesztett azért, mert az antiszemitizmus problémáját „eltúlzottnak” nevezte, kioktatja Orbán miniszterelnököt az antiszemitizmusról.”

 

Suinén véleményt formált az Orbán-látogatás kapcsán Zarah Sultana munkáspárti képviselőnő, aki már korábban is kritizálta a magyar kormányt, például az emlékezetpolitika terén.

Most Sultana arról írt nyílt levelet Johnsonnak, hogy nem lenne szabad fogadnia Orbánt, aki „összeesküvés-elméleteket” terjeszt Soros Györgyről, aki holokauszt-túlélő. A politikus volt az, aki korábban a brit Jewish Chronicle cikke szerint arról írt, hogy megünnepelné, ha meghalna Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és hogy „a közeljövőben eljön majd az idő, amikor azok, akik Izrael mellett lobbiznak, ugyanazt a szégyent és megbánást fogják érezni, mint akik a dél-afrikai apartheidet támogatták„.

Május 11-én pedig arról posztolt, miközben a Hamász terrorszervezet rakéták ezreit lőtte Izraelre, hogy

ma a Downing Street előtt megmutatták, hogy a palesztin nép sosem lesz egyedül az igazságért való küzdelmében. Szolidárisak vagyunk, ma és mindig.”

Üzenetét a „mentsük meg Sejk Dzsarrát” és a „szabad Palesztina” hashtaggel látta el.

Sultana arról is ír levelében, hogy Orbán korábban „méregnek” nevezte „a migránsokat„. A pontos idézet, mely Orbán egyik 2016-os beszédéből származik, úgy hangzik magyarul, hogy

számunkra a migráció nem megoldás, hanem probléma… nem gyógyszer, hanem méreg, nincs szükségünk rá, és nem fogjuk lenyelni.”

(A Mandiner cikk írója hozzátette, hogy a torzítást valószínűleg korábban a Politico követte el).

Végül megszólalt a brit baloldali média meleg fenegyereke, a Guardianbe író Owen Jones is. Ő arról posztolt Facebookon, hogy Orbán

háborúban áll a demokráciával, át van itatva antiszemitizmussal, iszlamofóbiával és általános rasszizmussal.”

Jones maga a napokban több, Izraellel szemben egyoldalúan kritikus posztot is írt, például elmélázott azon, hogy Izrael politikai célokra használja a melegek elfogadását (lásd itt), de apartheidnek is nevezte a zsidó államot (lásd itt).

2013-ban pedig cikkben méltatta Hugo Chávez venezuelai kommunista diktatúráját, melynek címe ez volt: „Hugo Chávez bebizonyította, hogy igenis lehet vezetni progresszív, népszerű kormányt, mely nemet mond a neoliberalizmusra”. Az írás ITT máig olvasható.

Miközben a brit baloldal hangadói a magyarországi antiszemitizmust kritizálják,

az Egyesült Királyságban a nemrég lezárult gázai-izraeli harcok kezdete óta 250 százalékkal nőtt az antiszemita esetek száma.

Nemrég London egy sok zsidó által lakott negyedében palesztin zászlós autókból szólt a hangos üzenet, miszerint „b.sszák meg a zsidókat, erőszakolják meg a lányaikat”, az esetet Johnson külön üzenetben ítélte el.

A CST adatai szerint

2020-ban 1668 antiszemita atrocitás történt az Egyesült Királyságban, a TEV adatai szerint Magyarországon ugyanezen évben 30.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére