Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olasz befektetői köröknek is felajánlották a Városházát

888.hu, Magyar Nemzet

2021.12.02. 09:34

Bár Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa az orosz Rahimkulov családban látta a lehetséges vevőt a Városházára, a Mediaworks Hírcentrum olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy olasz befektetői köröknek is felajánlották a patinás épület megvásárlásának lehetőségét – olvasható a Magyar Nemzetben.

 

Gansperger Gyula mellett a fővárosi „cápák” egyéb csatornákon is gőzerővel dolgoztak annak érdekében, hogy a Városháza épületén minél hamarabb túladhassanak. A dokumentumok – köztük számos e-mail és Viber-üzenet – ugyanis arról tanúskodnak, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs mellett a hivatalos pozíció nélkül tevékenykedő Berki Zsolt több, Magyarországon ismert üzleti kör felé is lépéseket tett a Városháza-projekttel és számos más budapesti ingatlannal összefüggésben.

Berki – a levelek tanúsága alapján – nem sokat törődött a látszattal, gyakran az előzmények is benne maradtak a küldeményekben, így lényegében a teljes lánc egyértelműen azonosítható, vagyis könnyen kikövetkeztethető, hogy kik lehettek még az értékesítés potenciális célpontjai.

Sőt olyanra is akadt példa, hogy a levél egy korábban más üzleti körnek elküldött e-mail továbbítása volt

 

A Mediaworks Hírcentrum ezt követően bemutatja, hogy tulajdonképpen ki is az a Berki Zsolt, ehhez pedig a szocialista kormányzás időszakáig visszamennek.

Berki Zsolt testvére, Berki József ugyanis a néhai Kiss Péter MSZP-s miniszter mellett dolgozott.

Ez éppen arra az időszakra datálható, amikor Kiss Péter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt. Vagyis

a Berki család baloldali beágyazottsága nem igazán kérdőjelezhető meg.

A Berki testvérek egyébként – több e-mail tanúsága szerint – napjainkban is szorosan összehangolják a teendőiket, és több elektronikus levél bizonyítja, hogy a Barts Balázs vezette fővárosi vagyonkezelő egyik munkatársától, F. Ildikó ingatlanhasznosítótól közvetlenül kapják a szenzitív belső információkat.

A Mediaworks Hírcentrum birtokában lévő levelezés szerint az értékesítés előtt álló ingatlanokról megszerzett tudnivalókat először Berki Zsolt juttatta el testvérének, majd Berki József továbbította azoknak az ismerőseinek, akikről feltételezte, hogy kapcsolatba tudnak kerülni valódi nagyhalakkal.

Így jutott el az ajánlat az olasz befektetői köröket képviselő Riccardo Salvatoréhoz
– közölték.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Az olaszokhoz eljuttatott dokumentumokban két fővárosi ingatlanról esik szó:

  • az egyik maga a Városháza,
  • a másik pedig a XI. kerületi Rimaszombati út 2–4.

Előbbiről már rengeteget lehetett hallani az elmúlt időszakban, utóbbiról pedig azt érdemes tudni, hogy a Budaörsi út és a Koszorúslány utca között elterülő telekről van szó, amelynek összterülete 29 560 négyzetméter. A bemutatóanyag szerint

a Budapesten kiemelt kereskedelmi környezetben – a Budapest One irodaház szomszédságában, a Kelenföldi pályaudvartól és az Etele Plazától pár percre, több hiper- és szupermarket, valamint logisztikai telepek közelében, az M1–M7 bevezetőjénél – kifejezetten kuriózumnak számít egy ilyen méretű telek.

Az üzenetváltásokból meglehetősen jól érzékelhető, hogy a Városháza-projektre több energiát fordított Riccardo Salvatore, aki néhány bizalmasának megadta a meglévő épület paramétereit, jellemzőit és jövőbeli hasznosítási lehetőségeit. Tájékoztatása szerint az ingatlan ára nyolcvanmilliárd forint, amelyből a már jól ismert városházi szleng szerint a „jutalék” kétmilliárd forint. Jutalék alatt ebben az esetben azt az összeget kell érteni, amelyet a korrupciós ügyletben közreműködő személyek, döntéshozók kapnak az adásvétel lebonyolítását követően. Lényeges körülmény, hogy Salvatore ragaszkodott ahhoz, hogy az ügyletben részt vevők titoktartási nyilatkozatot írjanak alá. Ezt segítendő meg is mondta, hogy

ezt a dokumentumot a Dr. Králik Tímea Ügyvédi Irodában kellene aláírni.

Az ügyvédnő elérhetőségét mellékelve többször hangsúlyozta a nyilatkozat fontosságát. Az ügyvédi iroda holnapjáról egyértelműen kiderül, hogy főként ingatlan-, építési jogi és nemzetközi ingatlanügyek területén jártas.

Králik Tímea a Mediaworks Hírcentrum azon kérdésére, hogy kötött-e titoktartási szerződéseket a fővárosi önkormányzat ingatlaneladásaival összefüggésben, közölte, volt szó róla, hogy megkeresik ilyen projekttel, de nem vállalta a megbízást.

Hangsúlyozta: nem segédkezett ilyen ügyekben, és szerződéseket sem kötött. Az ügyvéd azt mondta, ingatlanközvetítőkön keresztül fordultak hozzá, vélhetően a jó szakmai híre miatt. Leszögezte, nincsenek politikai kapcsolatai, nem ismer senkit a főváros vezetői közül, és Berki Zsoltot sem ismeri.

A Mediaworks Hírcentrumhoz került iratok szerint a levelek zöme októberi keltezésű, ekkor még úgy tűnt, minden rendben van a Városháza tervezett eladása körül. Ez a kegyelmi állapot vélhetően azt követően változott meg, hogy az Index november 4-én beszámolt róla, hogy eladnák a patinás épületet. Az írást követően természetesen Karácsony Gergely főpolgármester és persze stábjának minden tagja hevesen tagadta a háttérben formálódó üzletet. Fake news, lakájmédia, fake news! – szajkózták az érintettek. Ekkor került elő egy megbízási szerződés, amelyet a fent említett Berki Zsolt cége kötött egy ingatlanforgalmazó kft.-vel a Városháza eladására. Karácsony Gergelyék igyekeztek bagatellizálni a megállapodást, amelyet csupán egy sajtpapírnak minősítettek. „Nem ismerünk semmiféle Berki Zsoltot” – nyilatkozta a főpolgármester. Ezt követően azonban felbukkant Anonymus, aki bal-, illetve jobboldali szerkesztőségeknek hangfelvételeket kezdett el küldözgetni azokról az egyeztetésekről, amelyek a Városháza eladásáról szóltak. A mozaikok szépen a helyükre kerültek.

Ebben a helyzetben, november 18-án Riccardo Salvatore azt kérte a vele kapcsolatban lévő személyektől, hogy a Városházával kapcsolatos minden üzenetet, dokumentumot töröljenek. „Minél előbb, annál jobb” – nyomatékosította. Megpróbálták elérni Riccardo Salvatorét, ám nem sikerült kapcsolatba lépniünk az üzletemberrel, hívásaikkor rendszeresen kinyomta a mobiltelefonját.

A Salvatore által elrendelt „takarításra” viszont vélhetően azért volt szükség, mert egyre több részlet derült ki arról, hogy a fővárosi önkormányzatnál egy jól behatárolható kör korrupciós rendszert működtet
– írták.
A nyilvánosságra került hangfelvételek tanúsága szerint az üzleti egyeztetéseken – amelyek a befolyásos orosz Rahimkulov család képviselőjével zajlottak – leplezetlenül beszéltek koalíciós pártok körül mozgó cápákról, a tízszázalékos „jutalékokról”, illetve arról, hogy pontosan kik részesülnek az ingatlanügyletek után fizetendő feketepénzekből. Több hangfelvételen elhangzott, hogy az e-maileket eljuttató Berki család „benne van a buliban”. Gansperger Gyula elmondása szerint Berki Zsolton kívül Karácsony helyettese, Kiss Ambrus is részesül a „jutalékokból”, Tordai Csaba viszont „nem pénzezik”, de fontos szerepe van a rendszerben, hiszen minden egyes szerződés, ingatlanügylet a kezén megy át, „ő láttamozza” azokat. Tordai Csaba egyébként a főpolgármester jogi főtanácsadója, korábban pedig a Bajnai-kormány államtitkáraként is ténykedett.
Hozzáteszik, azt egyelőre nem tudni, hogy Anonymus miféle hanganyagokkal okoz még meglepetéseket a jövőben, ám tény, a nyilvánosságra került ingatlanügyekkel összefüggésben már eddig is számos büntetőfeljelentést tettek.
A rendőrség befolyással üzérkedés, csalás, hűtlen kezelés, vesztegetés, vesztegetés elfogadása miatt nyomoz ismeretlen tettes, tettesek ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére