Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs vége – a BKK egy nem közlekedő járatra árult jegyeket

MTI

2020.10.09. 16:30

A budapesti Fidesz felszólította Karácsonyt, hogy intézkedjen: legyen személyi következménye a repülőtéri járat jegyeladási ügyének!

A budapesti Fidesz arra szólította fel pénteken Karácsony Gergely főpolgármestert, haladéktalanul intézkedjen, hogy megfelelő szintű személyi konzekvenciái legyenek a reptéri járat jegyértékesítése körül kialakult ügynek.

A Fidesz Facebook-oldalán kifejtette:

a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy nem közlekedő járatra értékesített jegyet, amivel közel 15 millió forinttal károsította meg az utasait,

és a „fülük botját sem mozdították” addig, amíg a Közlekedő Tömeg Egyesület fel nem hívta erre a figyelmet.

Korábban mi is írtunk az esetről:

Egyetlen évnek sem kellett eltelnie az első BKK-s korrupciós botrányig

Díjfizetés nélkül, tizenöt napos átfutási idővel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) törölhette volna a reptéri vonaljegyeket a jegyautomatákból” – írta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán vasárnap. A reptéri buszjegyekkel történt visszaélés és az ennek kapcsán a jegyautomaták ügyében kiadott tegnapi BKK – Budapesti... Közzétette: Vitézy Dávid – 2020.

Nem elég, hogy mikor kiderült az ügy, „hazug módon műszaki hibára hivatkoztak”, de most kiderült, igenis tudtak a problémáról, sőt direkt nem foglalkoztak vele, mert nem volt „heves anyázás” – írták a bejegyzésben.

A fővárosi Fidesz megengedhetetlennek, Budapesthez méltatlannak nevezte ezt a „cinizmust”,

„az utasok ilyen szintű lenézését”, a közfeladat ellátásának „félvállról vételét”.

A BKK szombaton közleményben tudatta, hogy módosították a jegyautomaták szoftverét, így azokból már nem vásárolható jegy a 100E repülőtéri buszra. Mint akkor írták, a 100E közlekedésének leállásáról tavasszal tájékoztatták az utasokat, de mivel a leállást rövid időre tervezték, továbbra is lehetett elővételben jegyet váltani a járatra.

A fővárosi kormányhivatal eljárást indított az ügyben a BKK-val szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére