Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs új a nap alatt: Gyurcsányné ismét a keleti vakcinák ellen lázít

888.hu

2021.04.14. 08:05

Dobrev Klára szerint csak a szerencsének köszönhetően nem adta tovább a vírust másnak.

 

Folytatja a DK az oltásellenes kampányát, ezúttal Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője lázított a keleti vakcinák ellen az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este.

Mint ismeretes, Dobrev nemrég gyógyult ki a koronavírus-fertőzésből.

Rónai Egon a betegeskedése kapcsán a következő kérdést tette fel Dobrevnek: honnan tudja, hogy nem adta át senkinek?

A műsorvezető hozzátette, a jobboldali sajtó – köztük a Magyar Nemzet is – megírta: Dobrev Klára gyakorlatilag végigfertőzhette a fél országot.

Az állítás kapcsán a baloldali média egy emberként állt ki Dobrev mellett, és utasította vissza a „vádakat”, csakhogy Dobrev országjáró körútjáról számos fénykép készült, amelyek tanúsítják, hogy maszk nélkül beszélgetett vidéki DK-s politikusokkal – írja a Magyar Nemzet.

Több olyan DK-s is súlyosan megbetegedett, aki találkozott Dobrevvel az országjárás során.

Dobrev önmagát mentegetve hangsúlyozta: miután kiderült, hogy pozitív lett a tesztje, végigtelefonált mindenkit, akivel érintkezett az elmúlt napokban.

A felsorolásban többek között fodrászt és taxisofőrt is emlegetett

– előbbi valószínűleg nem is végezhetett volna munkát a veszélyhelyzet miatt. Mint mondta, annyi idő volt mindenkit értesíteni, hogy amikor már rosszabbul lett a betegségtől, kollégái folytatták a telefonálgatást – írják a portálon.

Ezután folytatta a kormány járványkezeléssel kapcsolatos kritikáját, majd a keleti vakcinákkal kapcsolatban szürreális párbeszédet folytattak.

Dobrev szerint

senki nem mondja ki azt, hogy ezek a vakcinák „segítenének”.

A Magyar Nemzet szerint Dobrev amellett érvelt, hogy a keleti vakcinák hatástalanok.

Ezzel csak az a probléma, hogy a hétköznapi tapasztalatok mellett – a kínai és orosz vakcinákat egyre több ország rendeli, több tízmillió embert oltottak be ezekkel – a tudományos kutatások szerint is mindkét vakcina hatékonysága nyolcvan százalék fölötti, az oroszé pedig a kilencven százalékot is meghaladja – teszik hozzá.

Mindenki más azt mondta, hogy segítenek – jegyezte meg Rónai Egon a vakcinák kapcsán, de Dobrev erre nem tudott érdemben reagálni, helyette előhúzta tarsolyából a halálkampány végső ütőkártyáját.

A világon nálunk haltak meg a legtöbben”

– jelentette ki.

A Magyar Nemzet szerint ez nyilvánvalóan képtelenség, hiszen ha csak a hasonló méretű Csehországot nézzük, ott is többen haltak meg a járványban, a nagyobb országokról nem is beszélve.

Gyurcsányné váratóan pár héten belül dönt a miniszterelnök-jelöltség kapcsán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére