Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Neonácinak nevezte a magyar focidrukkerek legnagyobb csoportját a Deutsche Welle

888.hu

2021.06.21. 08:15

Huligáncsoportok és neonáci ultracsoportok vannak a magyar foci drukkerek között a német lap szerint. 

 

Magyarországon a szurkolói kultúrát jobboldali ultra- és huligáncsoportok uralják, akik sosem csináltak titkot az antiszemita, illetve cigányellenes nézeteikből – írja a Deutsche Welle. A német portálon külön megnevezésre került a Carpathian Brigade nevű szurkolói csoport, amelyet

szélsőjobboldali közösségek tagjaiból álló neonáci ultracsoportnak nevezett.

A cikkben a pedofilellenes törvény kapcsán tértek ki a magyar szurkolókra. Példaként felhozták, hogy a magyar-portugál meccsen a magyar nézőtéren LMBT-ellenes zászlókat lobogtattak, illetve homofób szólamokat kántáltak, igaz erre valós bizonyítékot vagy képet nem mutatnak a cikkben. Az ügyet jelenleg az UEFA is vizsgálja. Emellett szintén említésre kerül, hogy a magyar szurkolók egy része határozottan ellenezte a meccsek előtti térdelést, amelyből több csapat is gyakorlatot csinált a rasszizmus elleni kiállás jegyében.

A német portál beszámolt arról is, hogy a június 23-án esedékes német-magyar meccsen már a házigazda München városi tanácsa szivárványszínűre világítaná ki a helyszínül szolgáló futballstadiont.

„Ez a törvény egy új mélypontot képvisel a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek jogfosztásban, az utóbbi években az intézkedések sorozatának legújabb eleme, amely a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok szisztematikus korlátozását jelenti Magyarországon”

– olvasható a müncheni frakciók közös közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére