Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kímélte beszédében Jakab Pétert a tisztújításon elbukó Stummer János

888.hu

2022.05.08. 16:55

Vajon akkor is így tett volna, ha az ellenzék nyeri a választást? Valószínűleg nem.

 

Beszédét rögtön egy erős felütéssel kezdte:

Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot.”

 

Majd így folytatta:

Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be.”

 

Magyarán: Stummer szerint Jakab Péter a Jobbik életében csak azt a szerepet töltötte be, aki „tud beszélni”, viszont mások irányították a pártot. De vajon ki vehette át a hatalmat az egykoron szélsőjobboldali, ma már baloldali párt életében?

Stummer János szerint olyannak adta át a vezetés és a döntéshozás jogát, akik

  • idővel „élet-halál urainak képzelték magukat”,
  • akik „a közösség megkérdezése nélkül, többször az érintettek tiltakozása ellenére kötöttek megállapodásokat és paktumokat az egész közösség nevében”,
  • akik lapítanak, nem vállalják a személyes felelősséget a kudarcaikért,
  • akik rosszul tárgyaltak és irányítottak.

A bukott politikus szerint egyenesen és nyíltan ki kell mondania a Jobbiknak: hogy nagy bajban vannak, hiszen a párt ideológiailag teljesen kiüresedett.

Márpedig ha Jakab Pétert válasszák meg (ami végül meg is történt – a szerk.), akkor a párt „mint a strucc, nem vesz tudomást a problémáról, és homokba dugja a fejét”.

 

Ne az legyen a mérce, hogy egyes baloldali politikusok mit sugdolóznak rólunk egymás között, vagy más megmondóemberek hogyan vélekednek a Jobbikról mindenféle TV-stúdiókban.”

– tanácsolta Stummer, talán nem vitás kijelenteni azt, hogy kicsit megkésve. Hiszen elmondása szerint is a Jobbik soraibanban sokakban „rossz hangulat, sötét szobák, fenyegetések, retorziók, félelem van”.

 

Talán ha idejében felszólal, és nem tartogatja a tisztújításra ezen véleményét, akkor még megmenthette volna a teljes megsemmisüléstől szeretett közösségét. A munkalakásos, valamint a disznótoros botrányok pedig csak rásegítettek a párton a lejtőn való gyorsabb lemenetelben. Ugyanis a felmérések szerint a párt önmagában, teljes ellenzéki összeborulás nélkül már be se jutott volna a parlamentbe.

Következménye ezen botrányoknak, valamint a választási kudarcnak tehát továbbra sincsen. Jakab Pétert márpedig újraválasztotta elnöknek a közössége.

Felvehetik 4 éven keresztül a magas fizetésüket a krumplilóbálásért.

Köszönjék meg Gyurcsány Ferencnek!

 

Beszédének teljes szövegét itt lehet megtekinteni:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére