Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy az elkeseredettség a baloldalon: Márki-Zay és Jakab Péter egymást szidja

888.hu

2022.04.05. 17:00

Felelősségvállalás helyett egymásra mutogatás.

 

Ahogy arról az Origo beszámol, hétfő késő délután Márki-Zay Péter Gyulás Márton radikális baloldali aktivista internetes adásának volt a vendége.

 

Márki-Zay a vereség okairól beszélve azt mondta, hogy 2018-hoz viszonyítva a Jobbik elveszítette a szavazóinak kétharmadát és főleg ezért bukott meg a baloldal.

 

Ezt követően azt állította, hogy

 

a hagyományos értelemben vett baloldali szavazók elmentek voksolni, de a jobbikosoknak csupán egyharmaduk, a többieket nem tudták megszólítani.

 

A bukott jelölt kommunikációjában visszatérő eleme volt a Jobbik hibáztatása, Márki-Zay ugyanis a műsor további részében még egyszer kijelentette, hogy

 

a Jobbik a hibás, az, hogy a párt elveszítette a szavazóit már a baloldali előválasztáson látszott, ő személy szerint azt várta, hogy „Jakab Péterre sokkal-sokkal több szavazat érkezik”

 

Márki-Zay szerint Jakab közönségének nagy része DK-s szavazó, akik az előválasztáson nem a Jobbik-elnököt támogatták, hanem Gyurcsánynét.

 

A Jobbik sajnos jelentős részét a régi szavazóbázisának elveszítette”

 

– zárta monológját a bukott miniszterelnök-jelölt.

Ahogy a lap már korábban megírta, hétfő este Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége. A Jobbik-elnök azt állította, hogy

 

amikor ő a kampány alatt járta az országot, neki nem a Fidesz tetteit kellett magyaráznia, hanem Márki-Zay szavait, mondatait.

 

Jakab kijelentette, szerint Márki-Zay ellenzéki előnyből fél év alatt brutális hátrányt csinált.

 

Épp eleget mostam a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét, ebből nekem most már elég volt.”

 

– fogalmazott.

„Mi szavazókat hoztunk a bizonytalanok táborából. Egy évvel ezelőtt 250 ezer új jobbikos szavazatot tudtunk becsatornázni, Márki-Zay Péter elvesztette őket. Belerúgott a jobbikos szavazókba és a DK-s szavazókba az előválasztás után.” – mondta Jakab, aki szerint a választó nem úgy működik, hogy ő ráparancsol, hogy szavazzanak az összefogásra.

 

Márki-Zay Péternek a hat párt szavazótáborát kellett volna együtt tartania.”

 

– vélte.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére