Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, kit tömött ki pénzzel Niedermüller a járvány idején?! Naná, hogy Czeglédy Csabát…

888.hu

2020.04.14. 11:40

30 milliós szerződést kötött – képviselő-testületi döntés nélkül, saját polgármesteri jogkörében – a veszélyhelyzet ideje alatt a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. Mi van?!

Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester elsődleges feladata veszélyhelyzetben is a pártkatona Czeglédy Csaba támogatása több tízmilliós összeggel. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete megdöbbentőnek tartja, hogy egészségügyi járvány, veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy

29 millió forint + ÁFA díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát,

aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben” – hívta fel rá a figyelmet közleményben a kerületi Fidesz alapszervezete.

Mint írják: a mostani megbízás kísértetiesen hasonló gyorsasággal köttetett, mint az első kettő kerületi szerződése. Az első két szerződés 2019. november 5-én, néhány nappal a polgármesteri megbízólevél átvétele után már meg is született,

a mostani, nagy összegű szerződés pedig 2020. március 18-án, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, polgármester saját döntési jogkörében (amikor a polgármester a sajátos helyzetből fakadóan a képviselő-testülettől és a bizottságtól függetlenül egy személyben hozhat döntést).

A döntés kapcsán a kormánypárti alapszervezet számos kérdést is felvet, persze mindeddig válaszok nélkül:

„miért élveznek elsőbbséget Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvédjének szerződései más kerületi döntésekkel szemben és van-e összefüggés aközött, hogy a kormány a veszélyhelyzetre való tekintettel a pártok támogatását 50 százalékkal csökkentette?
Jut-e Gyurcsány ügyvédjének a pénzéből a Demokratikus Koalíciónak?
• Nem gondolja-e úgy Nidermüller Péter, hogy a kormányhoz hasonlóan először rendbe kellene tennie a kerület költségvetését annak érdekében, hogy megfeleljen a járvány elleni védekezés kiadásainak és hogy támogatni tudja a nehéz helyzetben lévő kerületi lakosokat ahelyett, hogy pártemberek és pártmegbízottak részére adnak több tízmilliós megbízásokat?
Miért hallgat az ügyről az alpolgármestert is adó Momentum, miért vállalnak ebben is közösséget az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány pártjával?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére