Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Momentum: az uniós liberálisok legjobb hazai tanítványai

888.hu

2022.01.31. 18:30

A Magyarország és Lengyelország elleni összehangolt brüsszeli lejárató hadjárat hangadója a Momentumot is soraiban tudó liberális tömörülés, a korábban ALDE néven ismert Renew Europe. A Mediaworks Hírcentrumának cikksorozatában feltárjuk, miként valósítják meg az uniós pártcsalád politikai stratégiáját a hazánk elleni kampányokban a Momentum képviselői. Bemutatjuk továbbá a liberálisok meghatározó uniós politikusainak tevékenységét, a stratégiai partnereiket és a multinacionális cégekhez fűződő kapcsolataikat. (1. rész) – írja a Magyar Nemzet.

Évek óta tudatos politikai stratégia mentén támadják Magyarországot és Lengyelországot a brüsszeli liberálisok, konkrétan a Renew Europe – korábban ALDE – nevű pártcsalád.

A tömörülés magyarországi tagja a Momentum, amely a nemzetközi elvárásoknak maximálisan megfelelve élen jár a hazánk ellen irányuló uniós kampányokban.

Ennek bizonyítékaként a későbbiekben több példát is említünk, de elsőként idézzük fel, milyen szempontok szerint és milyen okból vegzálják Magyarországot és Lengyelországot az Európai Unió liberálisai.

A napokban tárta fel a Periodista Digital nevű spanyol portál az ibériai ország egyik volt európai parlamenti képviselőjének magánbeszélgetéseit, amelyek brutális őszinteséggel világítanak rá a brüsszeli politika álszentségére és hazugságaira.

A nevezett politikus, Carolina Punset korábban a polgári liberális Ciudadanos képviselőjeként a liberális ALDE pártcsaládban tevékenykedett. Ez a politikai formáció vette fel Emmanuel Macron színre lépése után a Renew Europe nevet, s idetartozik jelenleg a Momentum is. Punset egyébként 2018-ban hagyta el a Ciudadanost, mert nem értett egyet a párt szerinte ultraliberális és soviniszta fordulatával.

A politikai korrektség béklyói

A spanyol portálon megjelent cikkből kiderül, hogy Carolina Punset szerint a szólásszabadság igazi ellenségei nem Magyarország és Lengyelország, hanem a politikai korrektség brüsszeli szószólói.

A volt EP-képviselő baloldali politikusként nagyon világosan látja az Európai Unió valós problémáit. A magánbeszélgetések sorozatában feltárta, hogy miközben Magyarországot és Lengyelországot folyamatosan elítélik Brüsszelben, a szólásszabadságot Európában fenyegető legfontosabb veszélyeket figyelmen kívül hagyják. Punset szerint ha a képviselők valóban elvi álláspontot képviselnek a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatban, akkor fel kellene lépniük az újságírók és tanárok elleni erőszakos támadások ellen, például a Charlie Hebdo és Samuel Paty esetében.

Ehelyett a liberális EP-képviselők olyan helyekre összpontosítják támadásaikat, mint Magyarország és Lengyelország, ahol a véleménynyilvánítás szabadságát védik a politikai korrektség béklyóitól.

A brüsszeli politikusok félnek a muszlimoktól

Punset szerint a brüsszeli székhelyű liberális mainstream Magyarország elleni keresztes hadjáratának egyszerű oka az, hogy mindent nyerhetnek, ha megtámadnak minket, és nincs vesztenivalójuk. A volt uniós képviselő szerint a szólásszabadság elleni legkomolyabb fenyegetést Európában a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni iszlamista terrortámadás jelentette.

Politikai értelemben azonban nagyon nehéz szót emelni, hiszen Európában sok muzulmán él, és felmerül a politikai korrektség problémája

– fogalmazott egyszer Punset, aki arról is beszélt: „Amikor Brüsszelben élsz, egy muszlimok által birtokolt városban élsz. Rengeteg nő visel fejkendőt. Problémáid lehetnek abból Brüsszelben, ha határozottan felszólalsz ebben a témában.

Ezzel szemben, ha az EP képviselői Magyarországot vagy Lengyelországot kritizálják, abból nem származhat gondjuk. Sem politikai értelemben, sem pedig úgy, hogy emiatt tüntetnének ellenük.”

Donáth Anna „őszödi beszéde”

A fentiek fényében nem is meglepő, hogy a Renew Europe magyarországi tagjaként a Momentum ugyanezt a kettős mércén alapuló politikát követi és folyamatosan támadja saját országát és annak kormányát.

Talán a legmegdöbbentőbb, leleplező erejű eset az volt amikor 2020 októberében kiderült, hogy Donáth Anna, a párt EP-képviselője rendszeresen egyeztet a Magyarországot lejárató Vera Jourovával.

Bár Donáth vehemensen tagadta, hogy ő vagy a pártja bármilyen formában egyeztetett volna az Európai Bizottság liberális alelnökével, a Hír TV bemutatott egy felvételt, amelyen elszólta magát a momentumos politikus, beismerve, hogy rengeteg informális beszélgetést és telefonhívást folytatott Jourovával, sőt másokkal is. Vera Jourova ezt megelőzően egy 2020. szeptemberi interjúban a Der Spiegelnek úgy fogalmazott: „Magyarországon nem illiberális demokrácia, hanem beteg demokrácia van.” Azt is mondta, hogy „a magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni.”

A Momentum belső köreiből kiszivárgott videó felfedte, hogy a kapcsolatot többször is határozottan tagadó Donáth Anna valójában meglehetősen jó viszonyt ápol és sokszor egyeztet az Európai Bizottság alelnökével.

Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan

– hangzott el a felvételen.

Ráadásul nem Jourová az egyetlen, akivel Donáth összejátszik. „– De hogy nem hajlandók ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar […] kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourová szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt. Nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbosszal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyarkérdést… és hát azt kell mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám” – magyarázta a felvételen kendőzetlen őszinteséggel a momentumos politikus.

Mindebből világossá válik, hogy a Momentum a magyar érdekek képviseleténél előbbre valónak tartja a liberális pártcsalád politikájának szolgálatát.

Borítókép: Magyar Nemzet

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kijev túszul ejti Európát a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével

Kijev gyakorlatilag túszul ejti Európát a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével – jelentette ki hétfőn Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Kiszivárgott KamuGeri és KamuKlicsko videócsetelése

Amin Karácsony Gergely arról beszél, hogy mennyire örül a brüsszeli szankcióknak.

Ha szerinted csak a nők szülhetnek és még Sorost is bírálod, akkor rögtön nem leszel „jóember”

Ha szerinted csak a nők szülhetnek és még Sorost is bírálod, akkor rögtön nem leszel „jóember”

Marco Rubio republikánus szenátor a támadások kereszttüzébe került, amikor a módosító javaslataival kiváltotta a demokraták haragját, akik aztán rögtön magzatpózba is vágták magukat, és antiszemitázásba kezdtek.

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Tegnap egy étteremben ismerték fel, ma a csónak robbant le.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére