Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mese a HVG-ről, Varga Juditról és a média Szent Grálja, a New York Times szakmaiságáról

Filipp Dávid

2021.01.28. 12:30

A HVG megmagyarázta, hogy Varga Judit összeesküvés-elméletekre alapozza munkáját. Csak épp nem tértek ki az igazság minden részletére.

Varga Judit igazságügyi miniszter nemrég a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá a globális techcégekkel szembeni uniós szabályozáshoz. A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell.

A miniszter szólt arról is, hogy az „árnyéktiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról ne tudjunk. Erről két videót is megosztott.

Ezt:

One strategy is to shadow ban so that you have ultimate control.

It’s going to ban, like, a way of talking.
You just delete them, but the problem is there are hundreds of thousands of them, so you got to write algorithms that do it for you.” pic.twitter.com/NQBsSziI2X

– Project Veritas (@Project_Veritas) August 29, 2018

És ezt:

BREAKING: @Twitter Insider Secretly Records CEO @jack Detailing Agenda For Further Political Censorship

Aztán jött a HVG, annak is az előfizetéses verziója, és foglalkozott az üggyel. Ismerjük meg az állításaikat, leírták, hogy

  • Habony Árpád londoni hírügynöksége, a V4NA forráskritika nélkül veszi át ezeket a posztokat (ezeket osztotta meg Varga Judit – a szerk.),
  • James O’Keefe és szervezete, a Project Veritas azt igyekszik bizonyítani, hogy a veretes amerikai sajtóorgánumok és a közösségi médiumok is szándékosan befolyásolják a tartalmakat, méghozzá az utóbbi években elsősorban Donald Trump kárára,
  • szerintük a miniszter tényként kezelte James O’Keefe Twitter-üzeneteit, amelyeket a The New York Timestól a CNN-ig úgy ítélnek meg, hogy egy szélsőjobboldali provokátor álhírei.

Most pedig, hogy megismerkedtünk az állításaikkal, nézzük meg, hogy mi maradt ki.

A HVG-sek belekeverik a sztoriba a V4NA nemzetközi hírügynökséget is, amely valóban beszámolt a két fenti videóról. A HVG forráskritika nélküli átvételt emleget, de az persze már nem zavarja őket, hogy a Twitter szóvivője megerősítette a Dorsey-videó hitelességét. Közölte azt is, hogy a videóban elhangzottakat a nagyfőnök 5400 alkalmazott előtt mondta el.

Továbbá nehéz azt mondani, hogy az amerikai sajtóorgánumok és a közösségi médiumok nem Trump kárára dolgoztak, annak fényében, hogy a Facebook még ahhoz a bejegyzéshez is hozzávágott egy „Joe Biden nyerte a választást” bélyeget, amelyben Trump a fia egészségéről írt, aki koronavírusos lett. És akkor a Hunter Biden körüli cenzúrát nem is említettük.

A shadowbanről pedig annyit, hogy a Twitter szolgáltatási feltételei között le van írva, hogy eltávolíthatják, megtagadhatják és korlátozhatják a szolgáltatás bármely tartalmának terjesztését vagy láthatóságát.

Szóljunk a hazai ballib sajtóban szentírásként kezelt New York Timesról és CNN-ről is.

Előbbit a Project Veritas október óta pereli, ugyanis az egyik választási csalásról szóló riportjukról sikerült valótlanságokat állítaniuk. A perben az újságíró azzal érvelt, hogy tudta, a Project Veritas „rossz hírű”.

Az egyik beadványból kiderül, hogy a New York Times ügyvédei egy Wikipedia-bejegyzésre hivatkoznak.

A Wikipedia pedig saját magáról azt írja, hogy nem megbízható forrás.

Magyarul: egy olyan lapnál beszélnek álhírekről, amely a Wikipediára hivatkozik.

Az általános iskolában sem fogadnak el wikipediás hivatkozást, de a világ egyik legnagyobb sajtótermékének ügyvédei szerint belefér.

Hogy megértsük, a CNN mit tud az álhírekről, elég megnézni Szijjártó Péter és Christiane Amanpour beszélgetését.

Egyébként pedig semmi nem történt, hiszen tudjuk, hogy csak balliberális lapoknak lehetnek „kormányzati forrásaik”, illetve „ügyekre rálátó, nevük elhallgatását kérő informátoraik”, és csak ők buktathatnak le embereket.

A „szélsőjobboldali” vádról pedig csak annyit, hogy jelenleg mindenki annak számít, aki nem a ballibsi narratívát tolja, esetleg más véleményen van. (Jakab Péter sem náci már, ugye. Sőt, jó arc.)

A HVG a kötelező narratívakörök lefutása után azért azt is megjegyzi, hogy „aligha lenne olyan Facebook- vagy Twitter-felhasználó, aki ne mondaná azt, hogy ideje lenne kezdeni valamit az eredeti szerepükön messze túlterjeszkedett óriásokkal”.

Ja, és még valami.

A Project Veritasnak van egy úgynevezett Szégyenfala (Wall of Shame), ahol gyűjtik a róluk hazudó sajtótermékek helyreigazításait, visszavonásait, pontosításait.

Jelen pillanatban 330-nál tartanak.

A New York Times is itt köt ki hamarosan, de mi azért a HVG-nek is adnánk egy kis plakettet azon a falon.

Forrás: 888.hu-montázs (Fotók: Twitter)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére