Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszólalt Gansperger Gyula a Városháza-gate ügyében

888.hu

2021.11.10. 10:20

Az üzletember jellegzetes hanghordozása egyértelműen azonosítható a közzétett felvételen: Gansperger Gyula részese volt az Anonymus által bemutatott leleplező anyagnak, amely a Városháza eladásának tervét teszi megkérdőjelezhetetlenné.

 

Több mint egytucatnyi próbálkozás után a Magyar Nemzet tegnap elérte Gansperger Gyula egykori Wallis-vezért, aki

nem cáfolta, hogy ő szerepel az Anonymus által a minap közzétett hangfelvételen,

amelyen egy férfi arról beszél, hogy milyen korrupciós eljárással tett szert egy 7400 négyzetméteres fővárosi ingatlanra.

Egyébként nem is érdekli magukat, hogy én vagyok-e a felvételen, vagy sem, hiszen már előtte megírták. Megfürdettek a mocsokban”

– méltatlankodott az üzletember a hírportálnak.

Figyelemre méltó, hogy Gansperger a Magyar Nemzetet szidalmazta, holott először az Index számolt be az ügyről, s Ganspergert is az internetes portálon említették először név szerint, kikövetkeztetve, hogy jellegzetes hanghordozása, illetve céges háttere alapján ő beszélhet a hangfelvételen. Hétfőn számos alkalommal kereste a Magyar Nemzet Gansperger Gyulát, aki, bár egyszer felvette a telefont,

bele sem szólt a készülékbe.

Az ugyanakkor a lap Ganspergerrel folytatott telefonbeszélgetéséből is megállapítható, hogy az üzletember hangja egyértelműen azonosítható a felvételen beszélő férfiéval.

Anonymus szerint a felvételen említett ingatlan megegyezik azzal a nagytétényi telekkel, amelynek jelenlegi birtokosa a Gansperger tulajdonában álló Grébics Zrt. A főváros honlapján közzétett adatok szerint a cég bruttó 101,6 millió forintért vásárolta meg a telket. A hangfelvételen beszélő férfi arról számolt be, hogy több millió forintot fizetett Berki Zsoltnak, hogy az övé lehessen a XXII. kerületi telek.

A nagytétényi ingatlan magánkézbe való átjátszásában központi szerepet játszó Berki Zsolt az egyik kulcsfigurája a Városháza tervezett eladása körül kirobbant botránynak is, hiszen a Northern Rock Kft. tulajdonosának szignója szerepel azon a szerződésen, amellyel egy ingatlanirodát bíztak meg a műemlék épületegyüttes értékesítésével.

Gansperger Gyuláról érdemes tudni, hogy a Fidesz környékéről indult, ám már az ezredfordulón a baloldallal mozgott együtt, például ő váltotta Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnököt a már említett Wallis élén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére