Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meglebegtette a náci kártyát a szélsőbalos Jámbor András

Prokaj Dávid

2021.08.01. 11:45

Az élménybeszámolójában össze próbálta mosni a nácizmust a kormánypárttal, azonban ez már abból a szempontból is visszás, mivel ilyen alakokat leginkább a szövetséges Jobbik táborában kellene keresnie.

 

A szélsőbalos Jámbor András, a marxista Mérce.hu korábbi főszerkesztője képviselőjelöltként méretteti meg magát az előválasztás cirkuszban. Éppen Józsefvárosban szórólapozott a szocialista Camara-Bereczki Ferenc józsefváros önkormányzati képviselőjével, amikor egyszer csak szóba elegyedett egy úrral, aki kritikával merte illetni Karácsony Gergely főpolgármester eddigi „munkáját”.

Ha lehet munkának nevezni az eddigi 1,5 évét, ugyanis amit főpolgármesterként tett azt inkább merényletnek lehetne nevezni az autósokkal szemben – gondoljunk csak a kerékpársávok felfestésére.
Írásában Jámbor közli, hogy mivel nem értettek egyet, ezért a beszélgetőpartnere az kizárólag „fideszes náci” lehetett, ezért a diskurzust ő befejezettnek nyilvánította.
Aztán gondolhatta Jámbor, hogy ez a sztorit még ki kellene egészítenie valamivel, így megírta, hogy az illető még Camara-Bereczki bőrszínére, valamint Jámbor vélt származására is beszólt.
Ezután Ferivel elindultunk a másik irányba, de olyan ordenáré módon folytatta a náci rasszista szövegeit, hogy visszafordultunk.”
– írta a közösségi oldalára. Értik, visszafordult! Nyilván teljesen természetes az, hogyha bárki meg van félemlítve, az ilyen esetben vissza szokott fordulni....
Majd pár szóváltás után továbbálltak.
De Jámbor András itt nem volt rest ismét visszamenni arra a helyszínre, ahol a „náci-rasszista” személy tartózkodott. Ekkor már kimaxolta egy újabb eseménnyel a történetet, hogy az olvasóban ismét felébredjen a félelem.
Állítása szerint a férfi karlendítéssel üdvözölte.
Azzal a karlenditéssel amit láthattunk a Pride ellentüntetőitől, meg a háborús filmekben.”
– elevenítette fel a múlt szombati Pride-felvonulást, amelyen ellentüntetőként jelen volt egy kopasz pasas, aki a karját lendítette.
Azt azonban már nem írta meg, hogy azt az ellentüntetést nem a Fidesz szervezte, csupán a Mi Hazánk zászlóját lehetett látni.
Sőt, a kormánypárt volt az, aki éppenséggel megteremtette a lehetőséget a biztonságos és kordonoktól-mentes menetelésre Budapest utcáin.

Azt már halkan tegyük hozzá, hogy korábban ilyen alakok a Jobbik táborában voltak meglelhetőek. Annál a pártnál, amelynek mostanra az összefogás jegyében minden megbocsátottak, és minden elnéznek. A Demokratikus Koalíció éppen most állt be Szegeden a fajgyűlölő nézeteket valló jobbikos Tóth Péter mellé, és teljes mellszélességgel támogatják, ahogyan korábban Bíró László mögé is beállt a teljes baloldali ellenzék.
Szóval kedves Jámbor András! Ha valóban igaz, amit leírt, és ez valóban megtörtént, akkor az inzultust a 888.hu és elítéli.
Azonban
ha nem tett feljelentést, vagy az esetről nincsen felvétele, akkor feltételeznünk kell azt, hogy az írása csupán egy újabb provokáció a jobboldali-konzervatív oldallal szemben, valamint a jól ismert náci kártya lebegtetése, ami már mélységesen unalmas.
Az ellenvéleményt tűrni kell, nem rögtön nácizni meg rasszistázni az ellentétes véleményen állót, pláne akkor, ha az valaki képviselőjelöltként indulna, és képviselné az adott választókerület lakóit.
Nem kisöpörni kell ezeket a személyeket, meg elzárni vagy bezárni a négy fal közé, hanem érveket felsorakoztatva kell vitázni velük.
Hiszen ezért is ment ki szórólapozni, Jámbor úr...

 

Borítókép: mandiner.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére