Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még az illetékes uniós biztos sem akarta a kifizetéseket feltételekhez kötni

Filipp Dávid

2020.11.21. 12:20

Politikai feltételeket emlegetett korábban regionális politikáért felelős uniós biztos.

Bármennyire is hihetetlen volt olyan idők, nem is olyan régen, amikor az Európai Unió tisztségviselői még nem akartak mindenbe beleszólni, és nem lóbálták a jogállamiságot furkósbotként.

Nem kell nagyon sokat visszaugrani az időben, elég 2017. októberéig visszamenni, amikor is Corina Cretu, a román regionális politikáért felelős uniós biztos az Európai Bizottság kohéziós jelentésének brüsszeli bemutatásakor kiállt az újságírók elé és

elutasította azokat a javaslatokat, amelyek értelmében bizonyos politikai feltételekhez kötnék a kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára.

Cretu ugyan fontosnak nevezte a jogállamiság és az európai értékek védelmét és egy kis politikai blablát is belevitt, ugyanis szerinte „nem az állampolgárokat kellene büntetni a tagállami kormányok magatartása miatt”.

A román politikus azonban nostradamusi vénával is meg volt áldva, ugyanis mintha a jövőt is látta volna.

Ha a források elosztását 2020 után mégis feltételekhez kötnék, annak akkor sem csak a kohéziós pénzeket, hanem az uniós költségvetés egészét kellene érintenie

– közölte, az MTI korabeli beszámolója szerint.

Itt tartunk most.

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter jóvoltából azonban tudhatjuk, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi isiászos elnöke 2017-ben még

méregnek nevezte az uniós kifizetések pénzügyi teljesítményhez vagy demokratikus kritériumokhoz kötését.

Hasonlóan vélekedett Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke is 2018-ban. Szerinte azokat a pénzeket, amelyeket a költségvetésben különféle célokra szánnak,

nem szabad tisztán politikai kritériumoknak alávetni.
A 888 beszámolt róla, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője 2013-ban még arra figyelmeztetett, hogy az Európai Parlamentnek nincs joga arra, hogy beavatkozzon kizárólag nemzeti hatáskörbe tartozó ügyekbe.

Manfred Weber sem mindig akart Nagy Testvért csinálni az unióból

A mai nap tízpontos kérdése, hogy emlékszik-e még valaki Rui Tavaresre. Nem? Nem gond, segítünk. A portugál zöldpárti politikus volt az, aki 2013-ban összedobta Magyarországról az úgynevezett Tavares-jelentést. Mondhatjuk, Tavares elvtárs Sargentini előtt volt Sargentini, aki hiánypótló tevékenységével lényegében a fősodorba emelte Magyarország besározását és alaptalan vádakkal illetését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás: Érdemes megjutalmazni az erdélyi magyar összefogást!

Gulyás Gergely elmondta, hogy a magyar kormány a szimbolikus ügyeken túl immár a gazdaságfejlesztési programon keresztül is szeretné támogatni az erdélyi magyarokat.

7:59 | A nap legfontosabb hírei

7:59 | A nap legfontosabb hírei

Szájer lemondott, Demeter visszavonta írását, rekordot döntött ismét a koronavírus járvány.

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Gyurcsányék Brüsszellel örömmel szövetkezve támadják a kormányt

Lelki szemeim előtt látom Dobrev Klárát, amint egy jókora husánggal üti-veri a magyar kormányt. Ahogy a gazda, akinek elverte szőlőjét a jég, és elkeseredettségében ő is nekiesett egy nagy bottal, mondván: – Nézzük, mire megyünk ketten!

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Tudatos vásárlást ajánl mindenkinek Müller Cecília

Az országos tisztifőorvos nyilatkozott az oltásokról is, miszerint jelenleg az orosz vakcina van leginkább elérhető közelségben, de a többi vakcináról is azt hallani, hogy az engedélyeztetési eljárás vége felé járnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére