Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay taktikája: úgy akarja megszólítani a jobboldali szavazókat, hogy gyalázza őket

888.hu - Magyar Nemzet

2021.11.28. 19:35

A „trágyával etetett gomba” jelző csak egy a sok-sok minősíthetetlen jelző közül, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje megenged magának.

 

A napokban került elő egy felkavaró felvétel, amelyben Márki-Zay Péter trágyával etetett gombákhoz hasonlította a magyar embereket.

 

A Magyar Nemzet megírta, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől már nem ez volt az első alkalom, amikor nyíltan nekiesett a kormánypárti szavazóknak.

Egy augusztusban posztolt Facebook-videójában arról beszélt, hogy a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak a Fideszre. Tehát Orbán Viktornak nyilvánvalóan nem lehet más az érdeke, minthogy az országban lehetőleg kevéssé kiművelt emberek legyenek Márki-Zay a békemenet résztvevőiről is hasonló hangnemben nyilatkozott:

Az egyébként a Fidesz mélyrepülésének egy nagyon komoly szindrómája, hogy milyen szellemi és erkölcsi színvonalú embereket tudott az elmúlt években bevonzani. [...] Nyilván a békemenet sem igazán a professzorok felvonulása volt, de hogyha most megnézzük, akkor már békemenet sincsen, már a Professzorok Batthyány Köre sem áll oda.”

 

Ezen a felvételen a hódmezővásárhelyi polgármester a vidéki Fidesz-szavazókat úgy illette, mint akik egy keresztrejtvényt sem tudnának megfejteni. Erre utalva később valaki „vidéki Fidesz-szavazó” aláírással egy kitöltött keresztrejtvényújságot küldött Márki-Zaynak, amit a politikus be is mutatott egy videóban. A felvételen először mentegetőzve azt ecsetelte, hogy mennyire félreértették a fideszesekre vonatkozó szavait, majd a levél feladóját sértegette:

Fantasztikus, ez a szegény asszony. Lehet, hogy asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak.”

Hozzátette, hogy mivel a megoldás is benne van az újságban, nem biztos, hogy a feladó önerőből oldotta meg a feladványokat.

 

Később pedig, amikor már a sajtó is beszámolt róla, hogy Márki-Zay folyamatosan beszól a vele egyet nem értőknek, a politikus tájékozatlannak nevezte őket.

Szegény Fidesz-szavazók mennyire tájékozatlanok, ezt olvasom ebben a kiadványban, hogy Márki-Zay durván beszólt a kormánypárti szavazóknak. Soha nem szóltam be a szavazóknak természetesen. Az ostoba embereknek igen”

– mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki ezt követően Sótonyi Péterről, a Professzorok Batthyány Körének elnökéről – aki többek között az MTA doktora, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje – azt mondta: „Ő sem ugrotta meg az IQ-tesztet.”

 

 

A kap emlékeztetett, hogy Márki-Zay korábban a Pesti TV egyik adásáról is beszélt, amelyben meghívott vendégként szerepelt egy hódmezővásárhelyi középiskolás, fidelitasos fiú, aki a hódmezővásárhelyi politikus polgármesteri munkáját bírálta. A szivárványkoalíció miniszterelnök-jelölte erre reagálva azt mondta, hogy szerinte az

erkölcsi fogyaték egy önként vállalt dolog”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére