Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Pétert az üzemanyagárak szárnyalása sem igazán zavarja

888.hu

2021.11.15. 10:00

Ő már csak tudja.

 

Mától lép életbe a kormány döntése, így

mostantól a megszabott 480 forintos literenkénti áron lehet hozzájutni a 95-ös benzinhez és a dízelhez.

Minden más üzemanyagnak azonban marad a meg nem határozott, piaci tényezők miatt folyamatosan változó ára. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány az üzemanyagárak ideiglenes befagyasztását rendelte el. Az ötlet nem olyan meglepő, hiszen már korábban is szó esett hasonló tervezetről.

A baloldal legújabb messiásától, Márki-Zay Pétertől azt már tudjuk, hogy úgy kell az energiaárakon spórolni, hogy kevesebbet fürdünk, főzünk és fűtünk.

Természetesen az üzemanyagárakról is van véleménye.

Én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak”

fogalmazott.

Ugyanebben a Dobrev Klárával folytatott vitában Márki-Zay megerősítette, hogy az embereknek fizetniük kell.

Tehát ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár-növekedést, azokat az externáliákat, amiket ráterhelünk a fogyasztókra, mert végül is mindent a fogyasztókra, persze a kibocsátó, de az be fog épülni az árba.”

Az RTL Klubon folytatott álvitában pedig világossá tette, hogy nem csökkentené a jövedéki adót az üzemanyagok esetében:

Hogyha valaki azt ígéri, ha valaki az ígéretekre figyel, akkor szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra. Tehát hogyha valaki felelősen fog kormányozni, akkor meg fogja nézni azt a rengeteg ígéretet. Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöldgazdaságot akar, és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek.”

 

Csak Margaret Thatchert, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökét tudjuk idézni:

A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

A spórolás miatt. A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt is elmondta, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, ezúttal az Oroszországot érintő szankciókkal kapcsolatban.

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból. Egyrészről az USA évek óta próbálta megakadályozni a gázvezeték üzembe helyezését, másrészt az orosz gázszállítási alternatíva megszűnése által teljes mértékben kiszolgáltatja Európát, hogy drága cseppfolyósított gázt vegyen az USA-tól, harmadrészt pedig az amerikai hadiipari lobbi is erőteljesen a háború elhúzódásában érdekelt. Az sem Amerika ártatlanságát bizonyítja, hogy februárban maga Biden elnök ígérte meg, hogy az orosz agresszió bekövetkezte esetén „képesek lesznek véget vetni az Északi Áramlat 2-nek”.

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Európában elsőként Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét az EU által bevezetett Oroszország ellen irányuló szankciókról.

Újabb helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből

Ez immár a negyedik hely, ahonnan ömlik. Ki tehető ezért felelőssé?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére