Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Pétert az üzemanyagárak szárnyalása sem igazán zavarja

888.hu

2021.11.15. 10:00

Ő már csak tudja.

 

Mától lép életbe a kormány döntése, így

mostantól a megszabott 480 forintos literenkénti áron lehet hozzájutni a 95-ös benzinhez és a dízelhez.

Minden más üzemanyagnak azonban marad a meg nem határozott, piaci tényezők miatt folyamatosan változó ára. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kormány az üzemanyagárak ideiglenes befagyasztását rendelte el. Az ötlet nem olyan meglepő, hiszen már korábban is szó esett hasonló tervezetről.

A baloldal legújabb messiásától, Márki-Zay Pétertől azt már tudjuk, hogy úgy kell az energiaárakon spórolni, hogy kevesebbet fürdünk, főzünk és fűtünk.

Természetesen az üzemanyagárakról is van véleménye.

Én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak”

fogalmazott.

Ugyanebben a Dobrev Klárával folytatott vitában Márki-Zay megerősítette, hogy az embereknek fizetniük kell.

Tehát ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár-növekedést, azokat az externáliákat, amiket ráterhelünk a fogyasztókra, mert végül is mindent a fogyasztókra, persze a kibocsátó, de az be fog épülni az árba.”

Az RTL Klubon folytatott álvitában pedig világossá tette, hogy nem csökkentené a jövedéki adót az üzemanyagok esetében:

Hogyha valaki azt ígéri, ha valaki az ígéretekre figyel, akkor szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra. Tehát hogyha valaki felelősen fog kormányozni, akkor meg fogja nézni azt a rengeteg ígéretet. Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöldgazdaságot akar, és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek.”

 

Csak Margaret Thatchert, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnökét tudjuk idézni:

A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére