Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay hibázott a vagyonnyilatkozatában

888.hu

2022.02.03. 19:30

Jogszabályi ismereteim szerint Márki-Zay Péternek fel kellett volna tüntetnie a hirdetésekre költött adományt a vagyonnyilatkozatában

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésre Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, miután a baloldal-miniszterelnök-jelöltjéről kiderült: közel ötvenmillió forintot költött Facebook-hirdetésekre. Hódmezővásárhely polgármestere néhány napja azzal magyarázta a több tízmillió forintos forrását, hogy – noha saját nevét tüntette fel finanszírozóként – az nem az ő vagyona, a Facebookra költött összeget elsősorban az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampányszámlájáról fizették. Márki-Zay Péter azt is jelezte, saját kampányköltéseivel el fog számolni, azonban – mint fogalmazott – az MMM által felhasznált milliókról nem ő fog nyilatkozni – írja a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter tisztázatlan eredetű, közel ötvenmillió forintos Facebook-hirdetéseivel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán a lap kérdésére rámutatott:

a hazai baloldal tudatosan elsajátította azt a nemzetközi baloldal által már régóta alkalmazott módszert, hogy politikai tevékenységüket átláthatatlan, civil szervezetekből, NGO-kból felépülő hálózatukon keresztül finanszírozzák.

Ez a módszer már az előválasztás során Karácsony Gergely és az általa életre hívott 99 Mozgalom kapcsán is megfigyelhető volt – jegyezte meg.

A Századvég elemzője szerint ugyanezen koncepció és stratégia mentén szerveződhet a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is, hiszen a baloldal kormányfőjelöltjének Facebook-hirdetéseit szintén többségében a mozgalma fedezi. – A baloldal tehát a civil szervezeti formát felhasználva kívánja megkerülni a párt- és kampányfinanszírozási szabályokat, amelyek az egyesületekre és az alapítványokra nem terjednek ki – húzta alá.

Ennek eredményeképpen – folytatta – a választási kampányukat akár külföldi szervezetektől származó pénzügyi forrásokból is finanszírozhatják, valamint megkerülhetik a törvényben rögzített költési plafonokat és egyéb, politikai kampányokat érintő törvényi előírásokat, így végső soron ellenőrizhetetlen pénzfolyosóként funkcionálhatnak

– hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán a Magyar Nemzet kérdésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére