Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már két éve tart Budapesten a Karácsony-szappanopera: dráma, dráma, dráma

Kovács Nikol

2021.10.13. 15:20

Két éve döntöttek úgy az emberek, hogy egy jobb élet reményében Karácsony Gergelyt szeretnék a főváros élén látni. A főpolgármester elmúlt két éve egy mexikói szappanoperához hasonlít. Volt itt minden (a teljesség igénye nélkül): biciklisáv a Nagykörúton, nyelvvizsgabotrány, méhlegelő, „szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!” szállóige, illetve a miniszterelnök-jelöltségi bohózatban is aktív szerepet vállalt.

 

Miközben Karácsony Gergely a Facebookon ömleng az elmúlt két évéről, és magát élteti, megvizsgáltuk, hogy tényleg olyan jó polgármester-e, mint amilyennek beállítja magát.

Finoman szólva:

nem vagyunk megelégedve a főpolgármester munkájával.

Kezdődött mindez a zöldpárti Gergely kedvenc hobbijával, a biciklizéssel. Úgy döntött ugyanis, hogy a Nagykörutat biciklisávokkal fogja díszíteni, ezzel elvéve egy sávot az autósoktól, és életveszélyessé téve az útszakaszt.

Ugyanakkor nem csak az autósok életét nehezítette meg a sávjaival. A Ferenc körúti üzletsoron minden második üzlethelyiség kiadó: a vállalkozások többsége elvesztette a megélhetését jelentő vásárlóit, ugyanis azok a biciklisáv miatt

nem tudnak hol parkolni.

A nyáron Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója akadt ki a Facebookon a dugók miatt, akkor ezt írta:

Karácsony Gergelyék felelőtlensége ide vezet: állandósult dugók, képtelen autós forgalom. Lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni, mi lesz itt jövő héten?”

Erre a főpolgármester is reagált:

Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

Azóta ez a mondata szállóigévé vált.

Ismert az is, hogy a budapestieknek kedvezve Gergely szaunává változtatta a rakpartot. A koncepcióból egyedül csak az árnyék maradt ki, de mi ezt is megoldottuk:

Az elmúlt két évben kiderült Karácsony Gergelyről, hogy speciális, az ő szavaival élve „hiperpasszív” angolnyelv-tudással rendelkezik – jelentsen ez bármit. Ez nemcsak azért problémás, mert az adófizetők pénzét tolmácsra költi, hanem azért is, mert hatalmas kamuzáson kapták a főpolgármestert:

nincs nyelvvizsgája, hazudott a PhD-fokozatáról, ráadásul a Corvinus Egyetem jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként,

ugyanis foglalkoztatásához „nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele”.

De itt volt Karácsony méhlegelőinek története is, ugyanis elhatározta, hogy Budapest parkjaiban nem fogja lekaszáltatni a füvet. Így rövid idő alatt Budapest zöldövezeteire mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy „méhlegelő”, kutyás, nem kutyás

lábszárközépig érő gazban és toklászban gázolt hetekig.

Mindenki nagy meglepetésére májusban bejelentette a főpolgármester, hogy elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson.

Az egész nyarat végigkampányolta, bejárta Tolnát, Baranyát, megterveztette a 99 Mozgalmat, brandet épített, majd az előválasztás első fordulója után lemondott Márki-Zay Péter javára, nem kis csalódást okozva ezzel követőinek.

Hiába, ennyi szerep jutott neki Gyurcsány Ferenc bohózatában.

Az Ígéretfigyelő szerint Karácsony Gergely

155 ígéretéből eddig 30 valósult meg, 41 pedig folyamatban van.

A végét ugyan nem látjuk, de 2024 októbere még messze van, bármi megtörténhet. Addig is kíváncsian várjuk, mi fogja legközelebb lekötni a főpolgármester figyelmét, mert hogy

Budapest nem, az borítékolható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére