Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

888.hu, Magyar Nemzet

2021.08.04. 16:10

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

 

Újabb hatóságnak ad feladatot az a botrány, amely a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin körül alakult ki a napokban.

A Mediaworks Hírcentrumának kérdésére válaszolva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közölte, hogy

jelenleg zajlik az ügyben érkezett feljelentés elbírálása
– írta meg a Magyar Nemzet.

 

Mint arról a lap a napokban beszámolt, a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett. Lépését Tényi akkor azzal magyarázta, hogy a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz köthető nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben ugyanazon uniós forrás elnyerése érdekében játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

Magyarországon meglehetősen ritka, hogy ekkora mértékű támogatás kapcsán merül fel a költségvetési csalás gyanúja, és hogy ilyen kiemelt összegben indulhat nyomozás”

– fejtette ki akkor Tényi István. A feljelentés időközben a főügyészségtől átkerült a NAV-hoz, ahol most zajlik annak elbírálása.

Nem az adóhatóság az egyetlen, amelynek foglalkoznia kell a botrány részleteivel, korábban a Gazdasági Versenyhivatalhoz is bejelentés érkezett. A hatóság erről korábban az Origónak úgy fogalmazott:

megteszik a szükséges intézkedéseket és vizsgálatot indítanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére