Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leostobácskázták Orbánt – de félnek vállalni

Horváth K. József

2021.03.10. 17:30

Még véletlenül sem szeretném a Gyurcsány-párt jeles és jellegtelen szereplőit dehumanizálni, ezért arra kérem a kedves olvasót, hogy a következő közmondásból hámozza ki, vajon kire/mire gondolhattam: a szamár füléről, az oroszlán körméről, a róka farkáról, az eb szőréről, a madár tolláról, a bolond beszédjéről ismerszik meg.

Itt van mindjárt Gyurcsány Ferenc meztelen valósága. Emlékeznek még, miket mondott nem is olyan régen a kínai vakcina ellenében? Például ezt: „Aki aláírja a kínai vakcina ellen indított petíciónkat, az a magyar embereket védi meg.” Meg ezt is: „Ha Orbán tovább erőlteti a kínai vakcinát, akkor egymillió beoltott sem lesz, nemhogy hatmillió.” Aztán meg: „Már a háziorvosok sem ajánlják a keletről jövő vakcinákat.” Bár ez utóbbi már akkor sem volt igaz, amikor kiejtette a száján, továbbá az egymillió oltáson is rég túl vagyunk, de ezen nincs semmi meglepő, mert hiszen Gyurcsány agyának szikrái öltöttek formát a beszélt nyelvben.

Ehhez képest Facebook-bejegyzésében Ferenc oltásért könyörög. Nem az EU által engedélyezettért, hanem bármelyikért, bármi áron. Így: „Sokadik ilyen-olyan ismerős hív telefonon, küld SMS-t, hogy segítsek. Mert nekem nyilván megy – hiszik ők. Oltást akarnak. Bármi áron. És nem tudják, hogy mikor, hol, hogyan.”

Nem az első eset, hogy a Böszme éppen az ellenkezőjét akarja tenni annak, ami ellen öt perce még tiltakozott, sőt fenyegetőzött. Kocsis Máté erre azt feleli: „Amikor meg azt mondjuk, hogy a vakcinának nincs nemzetisége, sem politikai nézetei, és minden jó, ami a hatóságok szerint biztonságos és hatékony, akkor meg cinikusan vigyorog. Ördögfajzat.”

De lépjünk tovább. Itt van a hitvese, Klára asszony, aki elkapta a vírust. Minden együttérzésünk, és mielőbbi gyógyulást kívánunk. De! Ugyanaz a Gyurcsányné egy nappal a megbetegedése előtt azt állította az ATV-ben, hogy a kampánykörúton „nagyon vigyázunk, tehát tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani”. A törvénytisztelet himnuszát hallgatva szem tényleg nem marad szárazon. Aztán végigböngésszük a miniszterelnökjelölt-apiráns kampánykörútjának nyilvánosan hozzáférhető képeit, és azt látjuk, hogy tárgyalásai, megbeszélései során még véletlenül sem viselt maszkot, egyik helyen sem. Pedig bejárta Szegedet, Szombathelyt, Salgótarjánt, Dunaújvárost, Tatabányát. A kézfertőtlenítés nem dokumentálható, de a széles mosolyok igen. Annak bemutatását, a barátságosságot mutató személyiségének fotografálását nyilván többre értékelte, mint a biztonságot. De ahogy férjurától eltanulta – bár lehet, hogy megy neki anélkül is –, valóságos tetteinek éppen az ellenkezőjéről beszélt. És hozzá úgy vigyorgott a tévéadásban, olyan mézesmázos volt, mint Mátyás király igazmondó juhásza, azzal a különbséggel, hogy a juhász tényleg igazat beszélt. Klára asszony viszont, úgy fest, hogy amikor a választókkal kommunikál, egyáltalán nem. (Hogy Ferinek otthon mit mond, az bennünket nem is érdekel.)

És ne feledkezzünk meg a csapat legkisebb közös többszöröséről, Varga Zoltán DK-s parlamenti képviselőről sem. Ő arról ismerszik meg, hogy alkalomadtán a sétapálcát egy ereszcsatornára cseréli, és azzal tipeg be az ülésterembe. Meg arról, hogy Gyurcsány legjobb tanítványainak egyikeként ő sem vállalja azt, amit valójában mondani akar. Például hogy Orbán Viktort „ostobácskának” méltóztatott nevezni az ATV-ben. A rend kedvéért idézem a párbeszédet.

„Varga Zoltán: Szemmel látható, hogy nem a szakemberek irányítják ezt a jelenlegi helyzetet, hanem egy ostobácska politikus az, aki reggelente megálmodja, hogy mi fog történni.

Műsorvezető: Most kire gondol az ostobácska jelző mögött?

Varga Zoltán: Mindenki azonosítsa be, hogy ki lehet ez az ostobácska politikus, aki úgy gondolja magáról, hogy nemcsak stadionokat tud építeni különben, hanem ért a vírushoz is.

Műsorvezető: Várjon. Ezt a miniszterelnökre mondta? Csak hogy legyen ez tiszta.

Varga Zoltán: Akár arra is tudom érteni.”

Hát ilyen bátor a mi jó Varga Zoltánunk, aki ugyan rágalmazásra könnyen kapható, de szemtől szemben már nem meri vállalni azt, amit valójában gondol.

Ha a példák nyomán levonjuk azt a sommás következtetést, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai egytől egyig ilyenek, akkor nem járunk messze a valóságtól. Ennél azonban rosszabb a helyzet, lévén Gyurcsány Ferenc a koalíció hat pártjának vezére. Aki tehát kilóg a sorból, annak fel is út, le is út. Neki nem jut szőlő s lágy kenyér. Azaz neki nem jut hely a Gyurcsány-párt közös listáján a következő ciklusban, ahová úgy tolakodnak a hölgyek és urak, hogy majd agyontapossák egymást. Nagy a tét. Biztos egzisztencia négy évig, milliós fizetés, országos nyilvánosság előtti szereplés – munka, felelősség pedig nuku.

Egy dolog viszont szigorú beválogatási feltétel. Mindig azt kell mondani, amit a főnök gondol. Ha az leginkább a szamár vagy a róka észjárására hajaz, akkor azt. Nincs á la carte, kérem szépen.

De nem baj, hiszen a milliós fizetésekért cserébe, ahogy mondani szokták, a hülyének is megéri.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére